ورق آلوزینک

شاید برای شما سوال باشد که ورق فلزی چیست؟چند نوع دارد؟ و چه کاربردهایی دارد؟. باید به شما بگوییم که ورق فلزی یک نوع تخت و صاف از یک فلز مشخص است که در طول فرایندهایی به آن شکل درمی‌آید. این محصول دارای انواع مختلفی است که امروزه در حال تولید هستند تا در صنایع مختلف استفاده شوند و آن صنعت را به پیش ببرند. البته که هر کدام از این ورق‌ها با دیگری متفاوت است و ویژگی و خواص خاص خود را دارد. برای مثال ویژگی‌های ورق فولادی و ورق مسی با یکدیگر متفاوت است و در کاربرد‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از انواع این ورق‌ها، ورق آلوزینک است. در این مقاله به طور مفصل به این محصول خواهیم پرداخت اما قبل از اینکه به سراغ آن برویم باید خدمتتان عرض کنیم که تیم آهن کاسپین با تجاربی که در زمینه پخش آهن دارد سعی می‌کند برای شما عزیزان بهترین کیفیت را عرضه کند تا بتواند در کنار این کار رضایت شما دوستان عزیز و مشتریان را در بر داشته باشد. پس با ما همراه باشید.

به نقل از سایت WZPPGI.COM راجب ورق‌های آلوزینک:

فولاد آلوزینک نوعی ورق  مقاوم در برابر خوردگی است. این ورق از فولاد نورد سرد تشکیل شده و پوششی از 55٪ آلومینیوم، 43.3٪ روی و 1.6٪ سیلیکون روی خود دارد. ورق آلوزینک به فولاد گالوالوم نیز معروف است. این ورق یک ورق همه کاره برای ساخت سقف های بیرونی یا پانل های دیواری، سینه های دودکش و غیره است.

در این محصول مقاومت در برابر خوردگی آن 2 تا 5 برابر بهتر از فولاد گالوانیزه است که عددی قابل بحث است. علاوه بر این، مقاومت حرارتی خوبی دارد که می تواند دمای بالای بیش از 300 درجه را تحمل کند. در ضمن با تمام خواصی که دارد عملکرد شکل دهی و جوشکاری آن کمی ضعیف است. فولاد آلوزینک عمدتاً برای سقف ها و دیوارها، لوازم خانگی، خودروها و غیره استفاده می شود.

ورق آلوزینک چیست؟

همانطور که خدمتتان عرض کردیم، ورق آلوزینک یکی از انواع ورق‌های فلزی است که در حال حاضر توسط کارخانه‌ های تولید فولاد در ایران تولید و به بهره برداری می‌رسد. این ورق اسم‌های دیگری از جمله فولاد آلوزینک و یا ورق پوشش دار آلوزینک نیز دارد که در صنعت از این نام‌ها هم استفاده می‌شود. در تعریف این ورق باید بگوییم که، این ورق یک نوع ورق فولادی است که از آلومینیوم و روی  روکش شده است. این موضوع در نامگذاری این ورق هم تاثیر گذار بوده است. AL به معنای آلومینیوم و ZN به معنای روی است که در نامگذاری این ورق از این دو المان استفاده شده است. یکی از نکات جالبی که نسبت به این ورق وجود دارد این است که ورق آلوزینک بسیار شبیه ورق گالوانیزه است. ورق آلوزینک یک نوع ورقی است که مقاومتی که در برابر خوردگی از خود نشان می‌دهد بسیار معروف است و کاربردی که دارد بر اساس همین مزیت است. این ورق به علت همین خصیصه در ساخت و ساز سقف، روکش کاری و صنعت خودروسازی و غیره به کار گرفته می‌شود و رضایت صنعتگران بسیاری را در بر دارد.

ورق آلوزینک

انواع ورق‌های آلوزینک:

همانطور که در قسمت قبلی گفتیم، ورق‌های فلزی انواع و اقسام مختلفی دارند و هر کدام خواص خاص خود را دارند. ورق آلوزینک هم که خود نوعی از ورق‌های فلزی است این خصیصه را داراست و دارای انواع مختلفی است. این ورق و انواع آن خواص مشخصی دارند که می‌توان در صنایع از آن‌ها استفاده کرد. در این قسمت برای شما عزیزان برخی از این مدل‌ها را بررسی خواهیم کرد:

نوع اول: آلوزینک بدون جذب اثر انگشت

در کارهایی که ظاهر بسیار مهم است و باید تلاش شود تا حفظ گردد، از این نوع استفاده می‌کنند. این نوع از ورق‌های آلوزینک دارای یک پوشش خاص هستند که باعث می‌شوند لک کمتری به سطح ورق جذب شود.

نوع دوم: ورق گالوالیوم یا GALVALUME

این ورق همان ورق آلوزینک است که توسط یک کارخانه و تولید کنندگان خاصی تولید می‌شود. گفتنی است که این ورق در حقیقت همان ورق آلوزینک است اما ممکن است ترکیبات و فرایند تولیدی که دارد با آن ورق متفاوت باشد.

نوع سوم: ورق معمولی آلوزینک

این ورق همان ورق معمولی است که از ابتدای مقاله آن را با هم بررسی کردیم؛ این ورق دارای یک پوشش روی و آلومینیوم روی سطح خود هستند که باعث می‌شوند در برابر خوردگی مقاومت خوب و بالایی را از خود نشان دهد.

نوع چهارم: ورق ALUZINC PLUS

اگر یک صنعتگر بخواهد در عملکرد این ورق بهبود بخشد آن را با یکسری از آلیاژ‌های خاص مخلوط می‌کند تا خواص و ویژگی‌هایی که این ورق دارد افزایش یابد.

نوع پنجم: آلوزینک رنگی

این ورق‌ها به دو دلیل تولید می‌شوند. ورق رنگی آلوزنیک از پوشش رنگی یا پلیمزی ساخته شده و دلیل اول تولید آن افزایش حفاظت از ورق در بربار شرایط سخت است و دلیل دوم افزایش زیبایی و جذابیت این ورق که آن را برای کارهای معماری قابل استفاده کند.

نوع ششم: سطوح مختلف آلوزینک

یکی از ویژگی‌های خاص و جالبی که این ورق دارد این است که ممکن است دارای سطوح مختلفی باشد. این سطوح عبارتند از: اسپنگل معمولی که دارای کریستال‌های روی و آلومینیوم قابل مشاهده است. بدون اسپنگل که در آن یک سطح صاف و بدون کریستال را شاهد هستیم. اسپلل به حداقل که در این مورد کریستال‌ها کوچکتر و قابل مشاهده هستند.

نوع هفتم: پروفیل برای سقف آلوزینک

برای ساخت سقف گفتیم که از این نوع ورق استفاده می‌شود، این پروفیل می‌تواند راه راه، درز ایستاده و یا کاشی باشند که بسته به نیاز شما متغیر است.  البته این موضوع که کدام پروفیل انتخاب شود به اقلیم آب و هوایی آن منظقه هم وابسته است.

نوع هشتم: آلوزینک با مقاومت افزایش یافته

بعضی از ورق‌های آلوزینک با مقاومتی افزایش یافته از خوردگی تولید می‌شوند که اساس تولید این ورق‌ها این است که بتوانند در محیط‌های خشن تر بهترین کاربرد را داشته باشند.

نوع نهم: آلوزنیک با ضخامت مختلف

برای اهداف ساختاری و باربری، آلوزینک دارای ضخامت‌های مختلفی است. برای مثال ورق‌های ضخیم تر استحکام بالاتری دارند و برای کار‌های سنگین تر مناسب هستند.

نکته: البته گفتنی است که کاربرد مورد نظر و ترجیحات زیبایی  و اقلیم آب و هوایی منطقه ای که در آن زندگی می‌کنید، بسیار به نوع خاصی از ورق آلوزنیک که استفاده خواهید کرد مهم است.

ویژگی‌های ورق آلوزینک:

اگر بخواهیم از ویژگی‌های ورق آلوزینک خدمت شما بگوییم باید خدمتتان عرض کنیم که ویژگی‌های این ورق به روکشی که روی آن اعمال می‌شود بسیار وابسته است. همانطور که گفتیم ورق آلوزینک یک ورق فولادی است و روکشی که اعمال می‌شود معمولا بر روی یک ورق فولادی است. در قسمت‌های بعدی این مقاله خدمتتان روش تولید این ورق را خواهیم گفت اما الان باید برای درک بیشتر و بهتر ویژگی‌های این ورق خدمتتان بگوییم که ورق آلوزینک طی فرایند غوطه وری گرم اعمال می‌شود. حالا بیایید با هم بررسی کنیم که این ورق چه ویژگی‌هایی دارد که آن را مشهور ساخته است:

ویژگی اول: مقاومت در برابر حرارت

یکی از ویژگی‌های مهمی که ورق آلوزینک دارد مقاومت در برابر حرارت است. این ورق‌ها بدون تغییر شکل در دمای بالا به کار خود ادامه می‌دهند که این موضوع یک مزیت اساسی و مهم تلقی می‌شود. در یکسری از کاربرد‌ها مانند سقف سازی از این ورق استفاده می‌کنند تا نور خورشید را بازتاب کند و به خنک ماندن ساختمان کمک شایانی بکند.

ویزگی دوم: مقاومت در برابر خوردگی

در شرایط سختی که ممکن است برای یک ورق فلزی خوردگی رخ بدهد مانند شرایط سخت دریا و مناطق ساحلی، می‌توان از ورق آلوزینک استفاده کرد. چون یکی از ویژگی‌های کلیدی که این ورق دارد مقاومت در برابر خوردگی است.

ویژگی سوم: طول عمر

وقتی که بر سطح ورق فولادی این روکش مرغوب اعمال شود؛ یعنی همان روکش آلومینیوم و روی، طول عمری را به این ورق می‌افزاید که به آن این خصیصه را می‌دهد که نیاز به تعمیر دوره ای و مکرر ندارد.

ویزگی چهارم: جذابیت

یکی از ویژگی‌هایی که این ورق دارد این است قابل رنگ آمیزی است و می‌توان در کاربرد‌های معماری و هنری که نیاز مبرم به ورق از یک رنگ خاص دارند استفاده کرد.

ویژگی پنجم: مقاوم بودن تحت تاثیر شرایط جوی

برای اینکه در ساختمان‌های مختلف در شهر‌های مختلف یک کارکرد عالی را از خود نشان دهند، ورق‌های آلوزینک طوری طراحی شده اند که در برابر شرایط آب و هوایی یک منطقه مقاومت خوبی  را نشان دهند.

ویژگی ششم: تطبیق پذیر بودن

یکی از ویژگی‌هایی که این ورق‌ها دارند خاصیت تطبیق پذیری آن‌ها با کارهای مختلف است. یعنی اینکه از این ورق در بسیاری از کاربرد‌ها از جمله ساخت سقف و پانل و روکش و غیره و غیره استفاده می‌شود و به نوعی کاربردی همه جانبه دارد.

ویژگی هفتم: سبک وزن بودن

اگر ورق آلوزینک را کنار دیگر مصالح ساختمانی قرار دهید متوجه خواهید شد که این ورق در مقایسه با ان‌ها وزن بسیار کمتری دارد که این موضع کار کردن با این ورق را بسیار ساده تر می‌کند. همچنین این موضوع باعث می‌شود بار سازه‌ای ساختمان کاهش یابد.

ویژگی هشتم: قابل بازیافت بودن

دیگر چه چیزی بهتر از این. این ورق به خودی خود خیلی کم پیش می‌آید که دچای خرابی شود ولی با این حال آلومینیوم و روی هر دو قابلیت بازیافت شدن را دارند و اگر عمر مفید ورق به پایان برسد می‌توان آن را بازیافت کرد

ویژگی نهم: مقاوم در برابر آتش سوزی

این ورق در برابر آتش سوزی هم مقاوم است که می‌توان از آن برای ایمنی سازه‌های مورد نظر استفاده کرد و با خیال آسوده تری صنعت یا حرفه مورد نظر را پیش برد.

ویزگی دهم: محیط زیست

به علت همان خاصیتی که ورق آلوزینک دارد و قابل بازیافت شدن است، این موضوع باعث می‌شود که هم در انرژی صرفه جویی شود و هم به محیط زیست آسیبی نرسد.

ویژگی یازدهم: حداقل تعمیرات

شاید مهم ترین ویژگی که این ورق‌ها دارند این موضوع است که به دلیل خواص و کیفیت در ساختی که این اوراق دارند به کمترین میزان تعمیرات در طول کارکرد خود نیاز دارند. این موضوع باعث می‌شود تا هزینه‌های نگهداری از این ورق بسیار کاهش یابد.

ویژگی ورق آلوزینک

کاربرد‌های ورق آلوزینک

در این قسمت نوبت به این رسیده تا با شما کاربرد‌های ورق آلوزینک را بررسی کنیم. این ورق همانطور که خواندید دارای خواص بسیاری است که باعث شده این ورق حالت خاصی داشته باشد و بسیار محبوب باشد. این ورق‌ها در صنایع مختلفی کاربرد دارند به ویژه در صنعت ساخت و ساز اما در این قسمت کاربرد‌های دیگر این ورق را خدمتتان عرض خواهیم کرد:

کاربرد اول: ساخت سقف

همانطور که بارها در این مقاله به آن اشاره شد، این ورق‌ها در ساخت سقف بسیار کاربرد دارند. اما دلیلش چیست؟ این ورق‌ها به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و دوام بالایی که دارند و همچنین خاصیت بازتاب نور در سقف سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد دوم: پانل دیواری

در ساختمان‌های تجاری از این ورق به عنوان پانل دیواری استفاده می‌شود. این ورق براق است و ظاهری خوب و شکیل را ارائه می‌دهد و در عین حال حالت عایق بودن را دارند.

کاربرد سوم: Downpips و Guttering

برای ساخت سییستم زهکشی  و مدیریت آب باران از این ورق استفاده می‌شود و از آن ناودان می‌سازند تا در این حرفه مورد استفاده قرار بگیرد.

کاربرد چهارم: روکش

در بعضی ساختمان‌ها از ورق‌های فلزی آلوزینک به عنوان روکش بیرونی استفاده می‌شود تا عایق هوا باشند و زیبایی و جذابیت را افزایش دهند.

کاربرد پنجم: ساختمان‌های مسکونی

در ساختمان‌ها و آپارتمان‌های مسکونی از این اوراق برای ساخت سقف و روکش استفاده می‌شود که علاوه بر طاهری جذاب از ساختمان در برابر بعضی عناصر محافظت بکند.

کاربرد ششم: ساختمان‌های صنعتی

این ورق همانطور که می‌دانید مقاومتی در برابر خوردگی از خود نشان می‌دهد که این موضوع باعث شده تا از آن در محیط‌های صنعتی مانند کارخانه و انبار استفاده شود.

کاربرد هفتم: لوازم خانگی

دوام و مقاومت بالای این ورق در برابر خوردگی باعث شده تا از آن در محیط خانه هم یاد شود و در ساخت وسایل و لوازم خانگی مثل لباس شویی و یخچال و اجاق گاز ممکن است از این ورق‌ها استفاده شود.

کاربرد هشتم: پانل خورشیدی

این ورق به دلیل خواص گفته شده مانند مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی خاص که آن‌ها را دارا است در پشتیبانی و زیر ساخت پنل خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد نهم: خودرو سازی

مقاوم بودن و استحکام این ورق باعث شده تا از آن برای ساخت بدنه و دیگر اجزای خودرو استفاده شود و این ورق را به یک عنصر مهم در صنعت خودرو سازی تبدیل کند.

کاربرد دهم: محفظه الکتریکی

این ورق‌ها علاوه بر مقاومتی کهدر برابر خوردگی دارند، عایق الکترونیکی نیز هستند و به همین دلیل در ساخت محفظه‌های الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا بتوانند یک حالت ایمنی را به محصول مورد استفاده بدهند.

کاربرد یازدهم: حمل و نقل

استحکام و مقاومت این ورق باعث شده تا از آن در صنعت حمل و نقل هم استفاده شود. این ورق در ساخت کانتینر حمل و نقل بار و تریلرها نقس دارد و به دلیل خواصی که دارد یک انتخاب عالی و مطلوب است.

کاربرد دوازدهم: تزیینات

در طراحی داخلی خانه و محل کار و غیره می‌توان از این ورق استفاده کرد. چرا که می‌توان به عنوان پانل دیواری از آن استفاده کرد تا بتوان یک ظاهر زیبا و مدرن را ایجاد کرد.

کاربرد سیزدهم: کشاورزی

مقاومت ورق الوزینک در برابر شرایط جوی  و آب و هوا باعث شده تا از این ورق در صنعت کشاورزی و ساخت انبار و سیلو استفاده کرد تا یک محصول مرغوب را برداشت کرد.

کاربرد چهاردهم:کشیدن حصار

در کشیدن حصار و دیوار مرزی که بین اماکن مسکونی و همچنین تجاری وجود دارد از این ورق استفاده می‌شود. این استفاده امنیتی مطلوب و جذابیتی بالا و چشم نواز ایجاد می‌کند که ابن ورق را به یک گزینه محبوب در این عرصه تبدیل کرده است.

در آخر این قسمت باید خدمتتان عرض کنیم که مطالب گفته شده تنها چند قسمت از مواردی است که این ورق در آن‌ها کاربرد دارد. خواصی که این ورق دارد آن را به یک انتخاب عالی برای صنعتگران تبدیل کرده است.

کاربرد ورق‌ های آلوزینک

روش تولید ورق آلوزینک:

همانطور که خدمتتان عرض کردیم، ورق‌های آلوزینک دارای انواع گوناگونی بودند که در این قسمت آن‌ها را خدمتتان گفتیم و بررسی کردیم. هر کدام از این ورق‌ها بر اساس نوع نیاز و نوع خواصی که دارند، می‌توانند تفاوت‌هایی در روش تولید خود با یکدیگر داشته باشند و به گونه‌ای از هم متمایز باشند. اما در این قسمت می‌خواهیم به صورت کلی بیان کنیم که ورق‌های آلوزینک با چه روشی تولید می‌شوند و به دسترس عموم مصرف کنندگان می‌رسند. پس با ما همراه باشید:

مرحله اول: آماده سازی فولاد

بستر فولادی مورد نظر که معمولا به شکل کویل است آماده می‌شود. در این فرایند باید ابتدا فولاد را تمیز و اگر نیاز به تصفیهبود سطح آن را تصفیه کرد. در این قسمت منظور از تمیز کردن و تصفیه این است که هیچ خراش و زنگ زدگی و رسوب  و کثیفی دیگری روی سطح ورق فولادی نباشد تا کا به نحو احسن پیش برود.

مرحله دوم: پوشش گرم

در این قسمت سسیم پیچ فولادی که تمیز شده است را از مخازنی که در آن تریکبات آلومینیوم و روی قرار دارد عبور می‌دهند. ترکیباتی که در این ورق وجود دارد عبارت است از : 55 درصد آلومینیوم، 1.5 درصد سیلیکون و 43.5 درصد روی. البته گفتنی است که این ترکیب ممکن است بسته به مشخصات سازنده تغییر کند.

مرحله سوم: گالوانیزه کردن

در این قسمت مواد مورد نظر ما که در مخزنی از آلیاژ‌های مذاب قوطه ور است قرار دارد که در ادامه ماجرا یک واکنش متالوژیکی بین بستر فولادی و فلز مذاب رخ می‌دهد. وقتی که این واکنش رخ داد، باعث می‌شود که پوشش مورد نظر ما یعنی روی و آلومینیوم بر هر دو سطح ورق اعمال شود.

مرحله چهارم: خنک شدن

برای اینکه مطمعن شوند پوشش به صورت محکم به ورق چسبیده و خنک شدن آن، در این قسمت سیم پیچ فولادی که در مخزن پوشش داده شده بود را خارج می‌کنند و از یک قسمتی که برای خنک کردن مواد است عبور می‌دهند. در این قسمت پوشش آلوزینک ما که روی سطح ورق بود حالت جامد می‌گیرد.

مرحله پنجم: کیفیت سطح

در این قسمت برای اینکه به یک سطح صاف و دقیق از ورق برسند، فرایندهایی را روی آن انجام می‌دهند و در طی این فرایند، سطح ورق بهبود پیدا می‌کند و دقیق  تر می‌شود.

مرحله ششم: تصفیه سطح

در این قسمت اگر بخواهند از ورق آلوزینک استفاده‌های دیگر بکنند ورق را تحت تصفیه سطح یا فرایند رنگ آمیزی و یا با پلیمر سطح آن را بپوشانند تا بتوانند در  صنایعی مانند معماری  و کار‌های هنری قابل استفاده باشند.

مرحله هفتم: برش

در این مرحله برای اینکه ورق آلوزینک را به ابعاد و اندازه‌هایی که مشتری نیاز دارد برسانند آن را تحت عملیات برش ویا شکل دهی قرار می‌دهند. این ورق‌ها را می‌توان به اشکال مختلفی از پروفیل تبدیل کرد تا برای سقف سازی مورد استفاده قرار بگیرند.

مرحله هشتم: کنترل کیفیت

قبل از اینکه ورق آماده ارسال شود آن را تحت آزمایش‌هایی قرار می‌دهند تا مطمعن شوند با مشخصات و استاندارد‌های مورد نظر مطابقت دارد یا خیر.

ورق آلوزینک به علت مقاومتی که در برابر خوردگی دارد و همچنین دیگر خواص در صنایع بسیاری کاربرد دارد و مورد استفاده است. این ورق‌ها ممکن است در ترکیب آلیاژ و فرایند تولید جزئیاتی متفاوت داشته باشند که بسته به تولید کننده و عوامل دیگر است.

روش تولید ورق آلوزینک

خواص شیمیایی ورق الوزینک:

در روش تولید ورق‌های آلوزینک ممکن است اتفاقاتی رخ بدهد که بر خواص شیمیایی این ورق تاثیر گذار باشد؛ اما در درجه اول گفتنی است که پوشش آلیاژی آلومینیوم و روی که بر سطح این ورق قرار دارد بر خواص شیمیایی آن بسیار تاثیرگذار است. در این قسمت می‌پردازیم به خواص شیمیایی ورق‌های الوزینک و به شما یک شمای کلی از این مورد خواهیم داد تا با دید بهتری این ورق را خریداری کنید:

مورد اول: ترکیبات

همانطور که در قسمت قبل گفتیم، در ورق آلوزینک از 55 درصد آلومینیوم و 43.5 درصد روی و 1.5 درصد سیلییکون ساخته شدهاست که البته بنا به مشخصات و سفارشات خاص ممکن است ترکیبات خاصی صورت بگیرد.

مورد دوم: انفعال

آلومینیوم موجود بر پوشش سطح این ورق امکان غیرفعال شدن یا واکنش ناپذیر شدن آن را نسبت به عوامل مختلف را ایجاد می‌کند. این خاصیت از اکسید شدن و خوردگی جلوگیری میکند.

مورد سوم: محافظت گالوانیکی

قسمت روی موجود در این ورق، محافظتی را برای ورق زیرین فولادی ایجاد می‌کند. در این محافظت وقتی که ورق آلوزینک در معرض رطوبت یا نمک قرار بگیرد، ابتدا روی شروع به خورده شدن می‌کند تا از لایه زیرین محافظت کند.

مورد چهارم: مقاومت در برابر خوردگی

این ویژگی آنقدر مهم است که از ابتدای مقاله بارها به آن اشاره کردیم. مقاومت در برابر خوردگی. اما این امر چگونه اتفاق می‌افتد؟ آلومینیوم موجود روی ورق آلوزینک یک لایه محافظت در برابر اکسید را تشکیل می‌دهد که یک سپر در برابر خورده شدن ورق است. البته محافظت گالوانیکی روی هم یکی ازعوامل تاثیر گذار بر این امر است.

مورد پنجم: خواص حرارتی

در این اوراق که خدمتتان پیش تر عرض کردیم یک خاصیتی وجود دارد که بازتاب نور نام دارد. این یعنی اینکه نور خورشید را بازتاب می‌کنند تا از گرم شدن بیش از حد محیط جلوگیری کنند و این امکان را فراهم کنندتا انرژی کمتری مورد استفاده قرار بگیرد.

مورد ششم: سازگاری با رطوبت و آب

این ورق با آب رفتاری سازگار دارد و به همین دلیل است که در سیستم‌های جمع آوری آب باران مورد استفاده قرار می‌گیرد تا یک صرفه جویی عظیمی در این مورد صورت بگیرد.

مورد هفتم: پایداری از نظر شیمیایی

در ورق‌های آلوزینک به علت پوششی که روی ان قرار دارد واکنشی با عناصر موجود در محیط صورت نمی‌گیرد و این ورق پایداری بالایی را دارد.

مورد هشتم: رفتار الکتروشیمیایی

این ورق دارای خاصیت الکتروشیمیایی است که باعث می‌شود این ورق ویژگی عایق الکتریکی بودن و مقاوم بودن در برابر خوردگی را داشته باشد تا در صنایعی مانند استفاده در محفظه‌های الکتریکی و قطعات الکتریکی کاربرد داشته باشند.

مورد نهم: مقاومت شیمیایی

این ورق در برابر مواد شیمیایی از خود مقاومت نشان می‌دهد. اما این موضوع دلیل نمی‌شود تا این ورق را به یک ورق فوق قوی تبدیل کند نه. اگر غلظت ماده شیمیایی تغییر کند ممکن است بر روی ورق اثر گذار باشد.

مورد دهم: سازگاری شیمیایی

قابل رنگ آمیزی و پوشش دادن این ورق با روکش‌های مختلف به این دلیل است که ورق آلوزینک با رنگ و پوشش سازگاری دارند و این مورد این امکان را می‌دهد تا ورق در قسمت‌های مختلف کاربرد داشته باشد.

خواص شیمیایی ورق آلوزینک

خواص مکانیکی ورق آلوزینک:

حالا که با خواص شیمیایی ورق  آلوزینک آشنا شدید نوبت به آن رسیده که با خواص مکانیکی آن هم آشنا شوید. خواص مکانیکی این ورق به پوششی که رو آن اعمال شده هم وابسته است. این پوشش چندین ویژگی مکانیکی را ارائه می دهد. در این قسمت با شما چندی از خواص مکانیکی این ورق را بررسی خواهیم کرد تا دید بهتری را نسبت به ان داشته باشید:

مورد اول: سختی

این ورق‌ها معمولا سطخ سهتی مطلوبی را ارائه می‌دهند تا از لایه زیرین که همین فولاد است محافظت شود.

مورد دوم: مقاومت در برابر خوردگی

اگر در طول این مقاله بارها به این مطلب برخوردید به این دلیل است که این موضوع یک عنصر همه جانبه است که در قسمت‌های مختلف این ورق جزو مشخصات اصلی است. همانطور که گفتیم ترکیب آلومینیوم و روی یک سد در برابر خوردگی را ایجاد می‌کنند.

مورد سوم: استحکام کششی

این ورق‌ها مقدار زیادی از نیروی کششی را بدون شکستگی تحمل می‌کنند که این موضوع به خودی خود یک عنصر قابل تحسین است.

مورد چهارم: سبک وزنی

این ورق در مقایسه با دیگر ورق‌ها که خاصیتی مشابه دارند بسیار وزن کمتری دارد و این موضوع یک پوئن مثبت برای کسانی است که می‌خواهند در کاربردهایی مانند ساخت سقف از این ورق استفاده کنند.

مورد پنجم: مقاوم در برابر ضربه

ورق آلوزینک در برابر ضربه مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد و این موضوع استفاده این ورق را در کاربردهایی که ممکن است دچار ضربه خوردن قرار بگیرد را آسان می‌کند.

مورد ششم: انبساط حرارتی

ویژگی که در آن از ثابت ماندن ابعاد در دماهای مختلف گفته می‌شود. گفتنی است که انبساط حرارتی این ورق با فولاد برابری می‌کند.

مورد هفتم: مقاومت در اثر شکل پذیری

در ورق آلوزینک اگر بخواهند فرایند شکل پذیری را صورت دهند از این بابت اطمینان دارند که این ورق به راحتی در برابر فشارهای مکانیکی وا نمی‌دهد و نمی‌شکند.

خاصیت مکانیکی ورق آلوزینک

ورق آلوزینک

ورق‌های فلزی دارای انواع و اقسام مختلف با ویژگی‌ها و کاربرد‌های مختلف هستند. ممکن است بعضی از این ورق‌ها در یکسری از کاربردها به کار گرفته شوند ولی بعضی دیگر خیر. ورق آلوزینک یکی از انواع ان‌ها است که در این مقاله به ان پرداختیم. ورق آلوزینک یک ورق فولادی است که بر روی سطح خود پوششی از روی و آلومینیوم دارد تا در برابر خوردگی مقاوم شود و یکسری ویژگی‌های خاص دیگر را به این ورق بی‌افزاید. تیم آهن کاسپن یکی از بهترین عرضه کننده‌های  ورق‌های آلوزنیکی است که در این زمینه فعالیت دارند و به شما این اطمینان را می‌دهد تا در صورت سفارش، بهترین کیفیت را برای شما به ارمغان بیاورد. ممنون از اینکه وقت گذاشتید و مقاله را تا انتها مطالعه کردید.

سوالات شما

ورق فلزی یکی از اعضای جدانشدنی صنایع امروزی است که در هواپیما سازی و ساختمان سازی و پتروشیمی و حمل و نقل و بسیاری از صنایع مهم دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بله. ورق های فلزی با انواع متفاوتی که دارند هر کدام دارای ویزگی خاص خود هستند که باعث می‌شود در صنایع مختلف کاربرد داشته باشند.

ورق آلوزینک یک ورق فولادی است که از روکشی متشکل از آلومینیوم و روی تشکیل شده است که یکی از خواصی که این ورق دارد مقاومت بالا در برابر خوردگی و سبک بودن آن است.

1- آلوزینک بدون جذب اثر انگشت

2- ورق گالوالوم

3- ورق معمولی آلوزینک

4- ورق aluzinc plus

5- آلوزینک رنگی

6- آلوزینک با سطوح مختلف

7- آلوزینک پروفیلی

8- آلوزینک با مقاومت افزایش یافته

9- آلوزینک با ضخامت مختلف

به ورق آلوزینکی که بتوان آن را مورد رنگ زدگی یا یک چوشش خاص در اورد و مقاومت و جذابیت آن را افزایش داد ورق آلوزینک رنگی می‌گویند.

اسپنگل معمولی: کریستال‌های آلومینیوم و روی قابل مشاهده

بدون اسپنگل: دارای یک سطح صاف و بدون کریستال

اسپلل: کریستال‌های کوچکتر 

در تولید این نوع از آلوزینک، مقاومت در برابر خوردگی ان‌ها افزایش می‌یابد که کارکرد آن ها در محیط خشن را آسان می‌سازد.

بله این ورق یکی از محبوب ترین محصولات فولادی بین صنعتگران است که با خواصی که دارد قادر است در صنایع مختلفی به کار گرفته شود و کاربرد بهینه ای از خود نشان دهد.

1- مقاومت در برابر حرارت

2- مقاومت در برابر خوردگی

3- طول عمر بالا

4- مقاومت در برابر شرایط جوی

5- جذابیت

6- تطبیق پذیری

8- سبک وزنی

9- قابل بازیافت بودن

1- ساخت سقف

2- پانل دیواری

3- Guttering و Downpips

4- روکش بیرونی ساختما

5- سقف ساختمان مسکونی

6- قسمت های مختلف ساختمان صنعتی

7- لوازم خانگی

8- پانل خورشیدی

9- خودرو سازی

10- محفظه الکتریکی

11- حمل و نقل

12- تزیینات

13-کشاورزی

14- کشیدن حصار

این ورق علاوه بر داشتن مقاومت در برابر خوردگی، عایق الکترونیکی نیز است که برای استفاده در محفظه های الکتریکی یک گزینه مناسب است.

این ورق در طراحی داخلی خانه ها و محل کار به عنوان پانل دیواری استفاده می‌شوند و ظاهر جذابی را به کار می‌بخشند.

1- آماده سازی فولاد

2- پوشش گرم

3- گالوانیزه کردن

4- خنک شدن

5- کیفیت سطح

6- تصفیه سطح

7- برش

8- کنترل کیفیت

در تولیدات ورق‌های فلزی و آلوزینک در مرحله آخر یکسری آزمایشات روی سطح صورت می‌گیرد تا مطمعن شوند که این ورق با مشخصات و استاندارد‌های مذکور مطابقت دارد.

استحکام کششی، سبک وزنیريال مقاومت در برابر ضربه، انباسط حرارتی، مقاومت در اثر شکل پذیری و غیره جرو خواص مکانیکی موجود در ورق آلوزینک هستند.

جستجوی خود را وارد کنید