فهرست مطالب

عکس ورق a36
فهرست مطالب

ورق‌های فلزی جز جدایی ناپذیر صنایع امروز انواع و اقسام مختلف و انواع و اقسام کاربرد‌های مختلف را دارد. ورق فلزی در قسمت‌های مهم صنایع امروزی و حتی گذشته کارکرد مهمی داشتند و برای استحکام، عدم خوردگی، عدم زنگ زدگی، زیبایی و غیره از آن ها استفاده می‌شد و می‌شود. یکی از چندین نوع ورق‌های فلزی، ورق A36 است. این ورق از نوع فولاد است و در این مقاله مفصلا به انواع آن، کاربرد‌ها، ویژگی‌ها و روش تولید آن خواهیم پرداخت. گفتنی است که تیم آهن کاسپین این ورق را با بالاترین کیفیت برای شما عرضه می‌کند تا رضایت شما مشترین عزیز را به بهترین شکل ممکن جلب کند.

به نقل از سایت metalsupermarkets.com  راجب ورق های فلزی :

ورق فلزی یک دسته بندی کلی برای فلزاتی است که ضخامت آن‌ها تقریباً 0.018 تا 0.250 است. ضخامت ورق فلز اغلب به جای اینچ یا میلی متر با یک عدد مخصوص به نام عدد گیج (gauge) که در ایالات متحده ابداع شده تعیین می شود. با این حال، انواع مختلف مواد یک سیستم اندازه گیری کمی متفاوت برای تعیین ضخامت خود دارند. آلومینیوم، فولاد، فولاد گالوانیزه، فولاد ضد زنگ، مس، برنج و برنز تنها چند مورد از بسیاری از مواد مختلف هستند که می‌توان برای ساخت ورق فلز از آنها استفاده کرد.

انواع ورق های فلزی و کاربرد های آن

ورق‌های فلزی کاربرد های بسیاری دارند. انواع خاصی از ورق های فلزی فقط می توانند استانداردهای عملکرد را برای کاربردهای خاص برآورده کنند. در این قسمت چند نوع از ورق‌های فلزی و کاربرد‌های آن‌ها را خدمتتان خواهیم گفت:

مورد اول

ورق‌های استیل جزو پرکاربردترین ورق‌های فلزی هستند. آن‌ها در انواع مختلفی مانند فولاد نرم، فولاد ضد زنگ و فولاد گالوانیزه موجود هستند. ورق‌های فولادی ملایم همه کاره هستند و شکل پذیری خوبی دارند، در حالی که ورق‌های فولادی ضد زنگ به دلیل مقاومت در برابر خوردگی معروف هستند. ورق‌های فولادی گالوانیزه برای محافظت بیشتر در برابر زنگ زدگی با یک لایه روی پوشانده شده اند.

مورد دوم

یک ورق فولادی که گرانتر از فولاد گالوانیزه ورق فولادی ضد زنگ است. دلیل این موضوع وجود عناصر آلیاژی اضافی در ترکیب آن است. این عناصر آلیاژی مقاومت خوردگی ورق فولاد ضد زنگ را افزایش می دهند. مقاومت در برابر خوردگی باعث می شود که به طور گسترده در کاربردهای حیاتی مانند اجزای موتورهای هوافضا، سازه ها و کشتی‌های دریایی با کارایی بالا، تجهیزات دارویی و تجهیزات حمل و نقل مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد. ورق استنلس استیل همچنین دارای جذابیت زیبایی است که آن را برای تابلوها و لوازم خانگی محبوب می کند.

مورد سوم

یکی از انوع ورق فولادی کربنی، ورق فولادی گالوانیزه است. این ورق گالوانیزه شده یعنی در آن اکسید روی بر سطح بیرونی فولاد پوشش داده می شود تا از زنگ زدگی محافظت کند. فولاد گالوانیزه اغلب در قطعات خودرو و اشیاء در معرض آب مانند تجهیزات گلخانه ای، سطل‌ها، لوله‌های آبیاری و کشتی‌های دریایی استفاده می شود.

مورد چهارم

چکش خاری، هدایت بالای الکتریکی و جذابیت ظاهری ما را یاد ورق فلز مسی می‌اندازد. در تجهیزاتی که برق باید به راحتی به قطعه در حال کار منتقل شود مانند برخی تجهیزات جوشکاری مقاومتی یا انواع خاصی از سیستم های باتری استفاده می شود. به دلیل شکل‌پذیری و ویژگی‌های ظاهری، معمولاً در دکوراسیون منزل و سایر اشکال هنری استفاده می‌شود.

مورد پنجم

ورق بعدی ورق آلومینیوم است که تقریباً ⅓ چگالی فولاد است و آن را به فلزی پرکاربرد برای کاربردهایی که وزن و استحکام در صنعت مهم است تبدیل کرده است؛ همچنین در برابر خوردگی مقاوم است. ترکیب سبک وزن و مقاومت در برابر خوردگی، ورق آلومینیوم را به انتخابی عالی برای اجزای قایق، سازه های دریایی، ظروف آشپزی، قطعات خودرو و قطعات هوافضا تبدیل کرده است.

 

مورد ششم

ورق‌های تیتانیوم به دلیل اینکه  مقاومت زیادی به وزن بالا و خوردگی و ضربه نشان می‌دهند شناخته شده اند. آن‌ها معمولاً در هوافضا و ایمپلنت های پزشکی  استفاده می شوند.

مورد هفتم

ترکیب مس و روی، ورق‌های برنجی را تشکیل می‌دهند. آن‌ها به دلیل ظاهر تزئینی، دوام و مقاومت در برابر خوردگی شناخته شده اند. ورق‌های برنجی برای کار‌های معماری و هنری بسیار استفاده می شوند.

مورد هشتم

ورق‌های برنز، آلیاژی از مس و سایر فلزات معمولاً قلع هستند.ویژگی بارز آن ها استحکام و مقاومت در برابر خوردگی است. این ورق‌ها در مجسمه سازی و آلات موسیقی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مورد نهم

فولاد قلع اندود شده که در بسته بندی مواد غذایی (قوطی) استفاده می شود نوعی از ورق‌های قلع هستند. این ورق‌ها در هنر و صنایع دستی بسیار کاربرد دارند.

مورد دهم

ورق‌های سربی بسیار چکش خوار هستند و مقاومت خوبی در برابر خوردگی از خودشان نشان می‌دهند. این ورق‌ها از زمان‌های قدیم برای سقف‌سازی و در کاربردهایی که نیاز به محافظت در برابر تشعشعات دارند، استفاده می‌شدند. اگرچه استفاده از آن‌ها به دلیل مشکلات بهداشتی و زیست‌ محیطی کاهش یافته است.

ورق a36 چیست؟

همانطور که گفتیم ورق‌های فلزی انواع و اقسام مختلفی دارند که در این مقاله به آن‌ها کمی پرداختیم. یکی دیگر از مدل‌های ورق‌های فلزی، ورق a36 است. ورق A36 یک نوع ورق فولادی یا استیل است که مشخصات ASTM A36  را داردASTM A36 . یک مشخصات استاندارد برای فولاد ساختاری کربنی است که معمولاً در ساخت و ساز و کاربردهای مختلف صنعتی استفاده می شود. این ورق به دلیل جوش پذیری عالی، شکل پذیری و تطبیق پذیری، یکی از پرکاربردترین گریدهای فولادی است.

فولاد A36 دارای عناصر مانند منگنز، فسفر، گوگرد و سیلیکون برای افزایش خواص آن است و به عنوان خواص شیمیایی این ورق شناخته می‌شوند. محتوای کم کربن در این ورق یکی از دلایل شناخته شده بودن این ورق است که کار با آن را با استفاده از روش های مختلف ساخت آسان می کند. ورق های فولاد A36 اغلب برای ایجاد اجزای سازه ای مانند تیرها، کانال ها و همچنین برای ساخت و معماری مانند چارچوب های ساختمانی و همچنین ساخت قطعات ماشین آلات استفاده می شوند.

ورق a36

ویژگی های ورق a36

حالا که با تعریف کلی ورق a36 آشنا شدیم در این قسمت برای شما از ویژگی‌های کلی این محصول که خریداران را راغب به خرید این ورق میکنند خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

1) جوش پذیری: فولاد a36 یک خاصیت بسیار خوب دارد که برای صنعتگرات بسیار مهم است و آن هم خاصیت جوش پذیری بالای این ورق است. این ورق را می‌توان با روش های رایج جوشکاری جوش داد.

2) مستحکم بودن: این ورق مانند دیگر ورق‌های فولاد استحکام ندارد. یعنی استحکام این ورق به اندازه آن‌ها بالا نیست اماa36  استحکام کافی را برای بسیاری از کار‌های مدنظر شما کاربرد دارد. 

3) شکل پذیری: این ورق با اینکه استحکام بالایی دارد اما شکل پذیری بالایی دارد. این ورق را می‌توان به اشکال و اندازه‌های مختلف تولید کرد.

4) ماشینکاری: این ورق را می‌توان با استفاده از روش های مختلف ماشینکاری کرد ولی ممکن است نسبت کم کربن این ورق بر روی ابزار های برش تاثر بگذارد.

5) مقاومت خوردگی: این ورق‌ها مثل فولاد ضد زنگ در برابر خوردگی مقاوم نیستند. این ورق‌ها در محیط‌های خورنده به پوشش های محافظ اضافی نیاز دارند تا برابر خورندگی مقاومتی به دست بیاورند.

ورق A36 استفاده‌هایی در پروژه‌های ساختمانی از جمله ساختمان‌ها و پل ها دارد. این ورق‌ها در مقایسه با برخی از فولادهای مستحکم تر، به طور گسترده در دسترس است و نسبتاً مقرون به صرفه است.

روش تولید ورق A36

ورق‌های فولادی A36 از طریق روشی از مواد سنگ آهن عناصر آلیاژی و ضایعات فولاد تولید می‌شوند. به صورت کلی اگر بخواهیم توضیح دهیم این است که مواد خام به فولاد مذاب تبدیل می‌شوند، ریخته گری فولاد مذاب به شکل‌های نیمه تمام و سپس نورد و در نهایت پردازش آن فرم‌ها به ورق‌های فولادی A36  مرحله آخر است. ولی چون می‌خواهیم شما بیشتر و بهتر متوجه موضوع شوید در این قسمت به صورت ریز تری مسئله را موشکافی می‌کنیم:

مرحله اول: تهیه مواد اولیه

سنگ آهن: سنگ آهن استخراج می‌شود و برای ساخت آهن فرآوری می شود. سپس آهن با مواد دیگر ترکیب می شود تا گلوله‌های سنگ آهن ایجاد شوند.

ضایعات فولاد: ضایعات فولادی که بازیافتی است را جمع آوری و پردازش می‌کنند تا به عنوان ماده اولیه در تولید فولاد استفاده شود.

مرحله دوم: آهن سازی

مواد اولیه را که سنگ آهن، کک (نوعی زغال سنگ) و سنگ آهک است را در کوره بلند می‌ریزند. از سوختن کک یک گرمای بسیار شدیدی تولید می‌شود که باعث ذوب شدن سنگ آهن می‌شود. بعد از ذوب شدن سنگ آهن، آهن مذاب تولید و درانتهای کوره ته نشین می‌شود.

مرحله سوم: فولاد سازی

در این مرحله آهن مذاب حاصل از کوره بلند در BOF یا EAF تصفیه می شود. در این مرحله است که عناصر آلیاژی و افزودنی‌ها برای تنظیم ترکیب فولاد معرفی می شوند. برای کاهش ناخالصی‌ها اکسیژن به فلز مذاب دمیده می‌شود.

BOF: کوره اکسیژن پایه

EAF: کوره قوس الکتریکی

مرحله چهارم: ریخته گری پیوسته

فولاد مذاب تصفیه شده به شکل‌های بلوم، بیلت و یا اسلب (قالب های نیمه تمام) ریخته می شود. ماشین‌های ریخته گری پیوسته این حالت‌ها را در یک فرآیند پشت سر هم  تولید می کنند.

مرحله پنجم: نورد گرم

قالب‌های نیمه تمام حرارت داده می‌شوند و از نورد گرم عبور داده می شوند. در این مرحله نورد گرم باعث می‌شود ضخامت مواد را کاهش پیدا کند و آن را به سیم پیچ‌ها یا ورق‌های بزرگ تبدیل می کند.

مرحله ششم: نورد سرد

گفتنی است که برخی از ورق‌های فولادی تحت نورد سرد قرار می‌گیرند، جایی که ضخامت آن‌ها بیشتر کاهش می‌یابد و سطح ورق‌ها صاف تر می‌شوند و ظرافت بیشتری را ایجاد می‌کنند. این روش سختی فولاد را نیز چندین مرتبه افزایش می‌دهد.

مرحله هفتم: پوشش دادن و بازپخت کردن

1) آنیلینگ: آنیلینگ یک فرآیند عملیات حرارتی است که واکنش‌های داخلی را از بین برده و سلامت خواص مواد را بهبود می بخشد. اعمال آنیلینگ بر روی ورق‌های فولادی برای کارکرد های خاص انجام می‌شود.

2) پوشش: یک ورق فولادی ساده را در نظر بگیرید؛ در این عمل برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی، ورق با یک لایه روی کاور می‌شود. مانند ورق گالوانیزه.

مرحله هشتم: شکل دادن

بعد از انجام تمامی این مراحل از تولید ورق، صنعتگران آن‌ها را با روش‌هایی مثل برش، برش لیزری یا برش پلاسما به اشکال، ابعاد و اندازه های مختلف برش می‌دهند. روش‌های خم شدن و مهر زدن نیز این ورق‌ها را به اشکال مختلف تبدیل می‌کند.

راه و مسیر تولید بسته به خود تولید کننده، تجهیزات محصول و الزامات آن متفاوت است. ورق‌های فولادی A36 از طریق فرآیندهای مشابهی که در بالا توضیح داده شد، با کنترل دقیق ترکیب شیمیایی و مشخصات پردازش برای اطمینان از مطابقت با مشخصات و خواص مورد نیاز برای کاربردهای مورد نظرشان تولید می شوند.

خواص شیمیایی ورق a36

خواص شیمیایی ورق‌های فولادی  A36 با ترکیب فولاد مشخص می شود. این تریکب دارای عناصر مختلف آلیاژی است. در اینجا خواص شیمیایی معمول فولاد ASTM A36 آمده است:

شیوه‌ها مختلف تولید این ورق و همچنین منابع مواد خام ترکیب شیمیایی متفاوتی را برای این ورق به ارمغان می‌آورد. البته که این خواص شیمیایی به خواص مکانیکی هم در جهت قوی تر شدن کمک می‌کند.

مطابقت ترکیب شیمیایی ورق a36 با الزامات ASTM A36 و سایر استاندارد‌های قابل اجرا در کاربرد‌های خاص بسیار مهم است. خواص مکانیکی و عملکرد مواد ارتباط نزدیکی با ترکیب شیمیایی آن دارد و انحرافات می توانند بر مناسب بودن مواد برای کاربردهای خاص تأثیر بگذارند.

نام عنصر

مقدار

توضیحات

کربن

(C)

حداکثر 0.25%

عنصر اصلی آلیاژ فولاد در ورق a36 کربن است واین مورد به استحکام و سختی آن کمک می کند. محتوای کربن نسبتاً کم فولاد A36 در مقایسه با فولادهای با کربن بالاتر، انعطاف پذیری و کار با آن را آسان تر می کند.

منگنز

(Mn)

0.8 – 1.2 %

استحکام و سختی فولاد را منگنز افزایش می دهد. همچنین واکنش فولاد به عملیات حرارتی و توانایی آن در ایجاد اشکال مختلف در طول ساخت را بهبود می بخشد.

فسفر

(P)

حداکثر 0.04%

فسفر به استحکام فولاد کمک می کند و می تواند بشدت منجر به شکنندگی و کاهش جوش پذیری شود.

گوگرد

(S)

حداکثر 0.05 %

ماشینکاری و شکل پذیری فولاد از گوگرد تاثیر می‌گیرند. محتوای گوگرد کم برای جلوگیری از مشکلات در طول ساخت مناسب است.

سیلیکون

(Si)

0.15- 0.4 %

توانایی فولاد در کار گرم را سیلیکون افزایش می‌دهد و استحکام و چقرمگی کلی آن را افزایش می دهد.

مس

0.2 %

مس برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی استفاده می‌شود. این عنصر جزء استاندارد فولاد A36 نیست، اما از آن دسته است که ممکن است برای کاربردهای خاص اضافه شود.

آهن

باقی تعادل

آهن جزء اصلی فولاد A36 است. این عنصر یکپارچگی ساختاری مواد و سایر خواص اساسی را فراهم می کند.

خواص شیمیایی ورق

خواص مکانیکی

خواص مکانیکی ورق‌های فولادی ASTM A36 در تعیین عملکرد و مناسب بودن آن‌ها برای کاربردهای مختلف بسیار مهم است. این خصوصیات اطلاعاتی در مورد استحکام، سختی، شکل پذیری و سایر خصوصیات ماده در شرایط بارگذاری مختلف ارائه می دهند. در اینجا خواص مکانیکی معمولی فولاد ASTM A36 آمده است:

1) قدرت تسلیم:

این کمیت مقدار تنشی است که یک ماده می تواند بدون تغییر شکل تحمل کند. برای فولاد ASTM A36، حداقل مقاومت تسلیم معمولاً حدود 250 مگاپاسکال است.

2) استحکام کششی:

 حداکثر تنشی که یک ورق در هنگام کشیده شدن تحمل میکند را استحکام کششی می‌گویند. استحکام کششی فولاد ASTM A36، 400 تا 550 مگاپاسکال است.

3) کشیدگی:

ازدیاد طول یا کشیدگی مقداری است که یک ماده درست در لحظه قبل از شکستن می تواند کشش یابد. ازدیاد طول فولاد ASTM A36 معمولاً حدود 20٪ است، به این معنی که می تواند قبل از شکست به طور قابل توجهی تغییر شکل دهد.

4) مدول الاستیسیته:

مدول الاستیسیته که به عنوان مدول یانگ نیز شناخته می شود، توانایی بازگشت به شکل اولیه و سفتی ورق توسط این مدل توصیف می‌شود. برای فولاد A36، مدول الاستیسیته حدود 200 گیگا پاسکال است.

5) نسبت پواسون

نسبت پواسون نسبت کرنش جانبی به کرنش محوری را هنگامی که یک ماده کشیده می شود، توصیف می کند. نسبت پواسون از فولاد A36 معمولاً حدود 0.26 است.

6) سختی:

سختی فولاد A36 بسته به عملیات حرارتی و فرآوری آن می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، فولاد A36 دارای سختی برینل در حدود 120-140 در نظر گرفته می شود.

7) مقومت در برابر ضربه:

این فولاد مقاوت بالایی را در برابر ضربه از خود نشان می‌دهد. این مورد برای کاربردهایی که ممکن است مواد بارهای ناگهانی یا ضربه را تجربه کنند مهم است.

8) ماشین کاری:

این فولاد کربن پایینی دارد و ماشین کاری آن را آسان می‌کند. می توان آن را سوراخ کرد، ماشین کاری کرد و با ابزارهای ماشینکاری معمولی برش داد.

خواص مکانیکی تحت تأثیر عواملی مانند ترکیب فولاد، فرآیندهای ساخت مورد استفاده و هر عملیات حرارتی اعمال شده قرار می گیرند و این نکته بسیار مهمی است. مقادیری که خدمتتان گفتیم اندازه های معمولی است و بسته به شرایط خاص می توانند متفاوت باشند.

marine plate یا صفحه دریایی چیست؟

یکی دیگر از ورق‌های فلزی، ورق دریایی است. این ورق یک نوع از ورق فولادی است که برای کاربرد‌های دریایی طراحی شده است. کاربرد این ورق در ساخت و تعمیر انواع سازه‌ها و شناورهای دریایی که در محیط دریا هستند و خورندگی زیادی را تجربه می‌کنند کارایی دارند. ورق‌های دریایی مقاومتی را در برابر رطوبت، نمک و دیگر شرایط‌های سخت موجود در آب ایجاد می‌کنند.

در این قسمت ویژگی های ورق‌های دریایی را برای شما بررسی خواهیم کرد:

1) مقاومت در برابر خوردگی:

مقاومتی که در ورق‌های دریایی در برابر خوردگی وجود دارد به خاطر آلیاژ فولادی است که به جلوگیری از خراب شدن مواد به دلیل اینکه آب دریا شور است و در معرض آب شور قرار دارد کمک شایانی می‌کند.

2) استحکام بالا:

بر اساس نوع طراحی این ورق ها استحکام کششی و چقرمگی دارند. این موضوع به این دلیل است که کشتی‌ها و سازه‌های دریایی به مقاومت بالایی در برابر تنش‌ها و سختی‌هایی ک آب دریا به آن‌ها وارد می‌‎کند نیاز دارند. 

3) مقاوم در برابر ضربه:

این ورق‌ها در برابر ضربات ناشی از امواج دریا، برخورد و سایر نیروهای داینامیکی مقاومت بالایی را از خود نشان می‌دهند. 

4) جوش پذیری:

جوشکاری روش رایجی است که برای اتصال صفحات فولادی در ساخت و سازه‌های دریایی استفاده می شود. این ورق‌ها باید جوش پذیری خوبی داشته باشند تا برای ساخت و صنایع کاربرد خوبی داشته باشند.

5) شکل پذیری:

ورق‌های دریایی باید با در نظر گرفتن اینکه یکپارچگی آن به خطر نیافتد در به اشکال مختلف درآمدن نیز مشکلی نداشته باشند. شکل پذیری آسان و خوب این ورق کمک می‌کند در کاربرد ها و صنایع مختلف دریایی کاربرد داشته باشند.

حالا که انواع مختلف ورق های دریایی را خدمتتان گفتیم، در این قسمت به شما می‌گوییم که این ورق ها در چه قسمت هایی کاربرد دارند.

1) کشتی سازی: این ورق‌ها برای ساخت کشتی های مختلف تجاری یا زیر دریایی ها و یا کشتی های دریایی باربری استنفاده می‌شوند و کاربری بالایی دارد.

2) سکوهای دریایی: در ساخت سکوهای حفاری، سکوهای نفتی و سایر سازه های دریایی از این ورق ها استفاده می شود.

3) سازه های شناور: در مکان‌هایی که نیاز به مقاومت در برابر شرایط آب دارند مانند اسکله‌های شناور و سایر سازه‌های دریایی از این ورق استفاده می‌شود.

4) زیرساخت‌های بندری: در ساخت اسکله‌ها، موج شکن‌ها و سایر زیرساخت‌های که در بندرگاه‌ها وجود دارد از این ورق استفاده می شود.
5) تجهیزات دریایی: این امکان وجود دارد که در ساخت تجهیزات ماشین آلات دریایی از صفحات دریایی استفاده شوند.

عکس ورق دریایی

تفاوت ورق های دریای و ورق a36

ورق دریایی و a36 انواع خاصی از ورق‌ها فولادی هستند. این ورق‌ها همانطور که گفتیم برای کاربرد‌های دریایی و سازه‌های عمومی استفاده می‌شوند. در این قسمت ارتباط بین این دو ورق را با‌ هم بررسی می‌کنیم. ولی یکبار دیگر این دو ورق را به طور خلاصه توضیح می‌دهیم:

1) ورق دریایی:

ورق دریایی یک نوع صفحات فولادی هستند که به طور خاص برای کاربردهای دریایی و دریایی طراحی و تولید می شوند. این صفحات برای مقاومت در برابر اثرات خورنده آب دریا و شرایط سخت محیط دریایی طراحی شده اند.

2) ورق a36

این ورق‌ها  به ورق‌های فولادی اطلاق می شود که به مشخصات ASTM A36 که یک استاندارد عمومی برای فولاد ساختاری کربنی است، پایبند هستند. فولاد ASTM A36 در کاربردهای مختلفی از جمله ساخت و ساز و تولید عمومی استفاده می شود.
این ورق‌ها به طور اختصاصی برای محیط های دریایی طراحی نشده‌اند، ولی خواص آن می تواند آن را برای برخی از کاربردهای دریایی که به مقاومت در برابر خوردگی و ویژگی‌های مخصوص صفحات دریایی نیاز ندارند، مناسب کند.

شباهت:

شباهت بین این دو ورق این است که هر دو شامل مواد فولادی هستند، اما هر کدام از آن ها در زمینه‌های مختلف کاربرد دارند و به کار گرفته می‌شوند.
ورق‌های دریایی برای استفاده در محیط‌های دریایی طراحی شده اند. این اوراق در برابر خوردگی، ضربه و شرایط سخت دریا طراحی شده اند.
ولی ورق‌های A36 به طور مخصوص برای استفاده در آب یا دریا طراحی نشده اند ولی می‌توانند در کاربرد‍‌های دریایی غیر تخصصی به کار گرفته شوند. این ورق‌ها بخشی از مشخصات کلی فولاد ساختاری کربنی هستند و به دلیل تطبیق پذیری، جوش پذیری و شکل پذیری به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

مقایسه ورق های دریایی و a36

ورق a36

همانطور که می‌دانید ورق‌های فلزی بسیار به کار گرفته می‌شوند. ورق‌های فلزی انواع و اقسام مختلفی دارند. یکی از مدل‌های ورق‌های فلزی، ورق a36 است. این ورق یک نوع ورق فولادی است. این ورق به دلیل جوش پذیری عالی، شکل پذیری خوب، و تطبیق پذیری بسیار کاربردی است. ورق فولادی a36 عناصری مانند منگنز، فسفر، گوگرد و سیلیکون و آهن را دارا است. وجود کربن در این ورق مزیت خوبی محسوب می‌شود چون کار با آن را با استفاده از روش های مختلف را آسان می‌کند. تیم آهن کاسپین سعی کرده است که در این مقاله اطلاعات مفیدی را خدمت شما عزیزان ارائه دهد. اگر شما قصد خرید این ورق را دارید باید به شما بگوییم که آهن کاسپین این ورق و دیگر ورق های فلزی را برای شما با بهترین کیفیت و قیمت ارائه می‌دهد. امیدواریم که این مقاله مورد قبول شما واقع شده باشد.

سوالات شما

ورق های فلزی از فلزات گوناگون برای استفاده های خاص تولید می‌شوند. این محصولات در صنایع امروزی بسیار پرکاربرد هستند و جز اصلی صنایع امروزی هستند.

این محصولات در صنایع هواپیماسازی، حمل و نقل، ماشین آلات، ساخت و ساز، تولید ظروف مواد غذایی، صنایع دریایی و غیره و غیره بسیار کاربردی و مورد استفاده هستند.

1- ورق های فولادی

2- ورق های فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل

3- ورق گالوانیزه

4-ورق آلومینیوم

5- ورق مس

6- ورق تیتانیوم

7- ورق برنجی

8- ورق برنز

این چند مورد جزو پرکاربرد ترین ورق‌ها در صنایع امروزی هستند.

این ورق ها برای کارهایی که نیاز به استحکام و عدم خوردگی دارد مورد استفاده هستند. ین ورق هم سبک وزن است و و هم بسیار مقاوم که آن را به انتخابی مناسب تبدیل کرده است. این ورق ها در اجزای قایق، سازه دریایی، ظروف آشپزیف قطعات خوردرو و هوا فضا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در این ورق ها اکسید روی بر سطح آن قرار داده می‌شود و حالت پوشش مانندی را به صفحه می‌هد. این پوشش از زنگ زدگی ورق محافظت می‌کند. این ورق ها در قطعات خودرو و وسایلی که در معرض آب خوردگی قرار دارند مانند تجهیزات گلخانه ای، لوله های آبیاری و کشتی های دریایی استفاده می‌شوند.

این ورق از جنس فولاد یا استیل است که مشخصات ASTM A36 را دارا است. این مشخصات یک مشخصات استاندارد برای فولاد ساختار کربنی است که معمولا در ساخت و ساز ها و کاربرد های مختلف صنعتی استفاده می‌شوند.

ورق های a36 به دلیل جوش پذیری بالا، شکل پذیری و تطبیق پذیری به یکی از پرکاربرد ترین ورق های مورد استفاده در صنعت های مختلف از جمله یکسری کاربرد های دریایی تبدیل کرده است. این ورق ها دارای استحکام کافی  برای کاربرد های مختلف است. همچنین در برابر خوردگی مقاومت خوبی دارد و می‌توان آن را با استفاده از روش های مختلف ماشین کاری کرد.

عناصر منگنز، فسفر، گوگرد و سیلیکون و مهم ترین آن ها آهن جزو عناصری است که در ورق a36 موجود است.

کربن: حداکثر 0.25 درصد

منگنز: 1.2 تا 0.8 درصد

فسفر: حداکثر 0.04 درصد

سیلیکون: 0.4-0.15 درصد

مس: 0.2 درصد

آهن: باقی تعادل

1- تهیه مواد

2- آهن سازی

3- فولاد سازی

4- ریخته گری پیوسته

5- نورد گرم یا نورد سرد

6- پوشش دادن و بازپخت کردن

7-شکل دادن

فولاد مذاب به اشکال بلوم، بیلت و اسلب ریخته می‌شود. ماشین های ریخته گری به طور پشت سر هم و بدون مکث این قالب ها را تولید می‌کرد.

نورد سرد یکی از مراحل تولید ورق است. در این مرحله ضخامت ورق ها بیشتر کاهش می‌یابد و سطح ورق صاف تر می‌شوند و ظرافت بیشتری را ایجاد می‌کند. این مورد سختی فولاد را افزایش می‌دهد.

ورق دریایی یا marine plate یک نوع ورق فولادی است که برای کاربرد های که به آب دریا مربوط می‌شود ورد استفاده قرار می‌گیرد. این ورق ها در ساخت و تعمیر انواع سازه ها و شناور های دریایی که در محیط دریا هستند و خورندگی زیادی را تجربه می‌کنند استفاده می‌شوند.

1- مقاومت در برابر خوردگی

2- استحکام بالا

3- مقاوم در برابر ضربه

4- جوش پذیری

5 شکل پذیری

شباهت این دو ورق این است که هر دو شامل مواد فولادی هستند. اما هر کدام از آن‌ها در زمینه های مختلف کاربرد دارند. ورق های دریایی برای استفاده در محیط های دریایی طراحی شده اند. ولی ورق های a36 به طور مخصوص برای استفاده های دریایی طراحی نشده اند ولی می‌توانند در کاربرد هایی دریایی که نیاز ضرور به ورق های دریایی وجود ندارد کاربردی باشند.

جستجوی خود را وارد کنید