ورق رنگی
ورقهای فلزی امروه انواع و اقسام مختلفی دارند. این ورقها در صنایع مختلف کاربرد دارند و بسیار عضو مهمی در این صنایع دارند. همانطور که گفتیم این ورقها دارای انواع مختلفی هستند. اما چرا؟. هر کدام از ورقهای فلزی به علت اینکه از فلزات مختلف ساخته میشوند دارای خواص و ویژگیهای خاص خود هستند. در کاربردهای مختلف ممکن است از ورقهای گوناگون استفاده شود. اما در این مقاله به یکی از مدلهای ورقهای فلزی خواهیم پرداخت به نام ورق رنگی. آهن کاسپین یکی از عرضه کنندگان این ورق است که سعی بر این دارد که این ورق را بهترین کیفیت برای شما عرضه میکند. تیم ما همچنین در تلاش است تا بتواند بهترین قیمت بازار را نیز بر اساس کیفیتی که ارائه میدهد تنظیم کند و در اختیار شما مشتریان عزیز قرار دهد.
به نقل از سایت ARAD BRANDING راجب ورق رنگی گالوانیزه:
ورق گالوانیزه رنگی ورق فلزی است که با رنگ الکترواستاتیک پوشش داده شده است. ورق های رنگی ۱۵ عدد رنگ وجود دارند و ضخامتی حدود ۰.۱۸ میلی متر تا ۰.۷ میلی متر دارند. این نوع ورق بسیار پرکاربرد بوده و در پوشش سقف، اتاق زیر شیروانی، ویلا و غیره استفاده میشوند. در قسمت تولیدات و کارخانه این ورق، سطح صفحه صیقل داده می شود. این کار چربی یا ناخالصی ها را از سطح فلز پاک می کند. پس از این مرحله، سطح ورق در این مرحله به خوبی چربی زدایی میشود و با غلتک مخصوص مسواک زده می شود. برای صاف و یکدست شدن سطح از قلم مو استفاده کنید و فرآیند رنگ آمیزی روی این ورق انجام می شود. سپس سطح ورق با آب شسته و در معرض هوا قرار میگیرد تا خشک شود. در نهایت برای بهبود مقاومت در برابر خوردگی صفحه و افزایش چسبندگی رنگ به سطح صفحه، سطح ورق را با مواد شیمیایی پوشانده و خشک می کنند.
ورق رنگی چیست؟
همانطور که خدمتتان گفتیم ورقهای فلزی انواع و اقسام گوناگونی دارند که در درجات مختلف ساخته میشوند و کاربرد مختلفی دارند. یکی از مدلهای این محصول ورق رنگی است که از ورقهای گناگون ساخته شده است. ورق فلزی رنگی همانطور که از اسم آن پیداسشت ومیشود حدس زد، یک ورق صافه و مسطح است که ضخامت نسبتا نازکی دارد. این ورق به علت بعضی از کاربردهای خاص با رنگ یا یکسری پوششهای خاص ساخته میشوند و در بسیاری از صنایع و مشاغل مربطوه مورد استفاده هستند.اما گفتنی است تنها دلیل محبوبیت آنها رنگ و یا پوشش خاصی که دارند نیست. از دلایل محبوبیت این مدل ورق میتوان به ا جذابیت زیبایی و مقاومت در برابر خوردگی و دوام اشاره کرد.
انواع ورقهای رنگی:
حالا که با انواع ورقهای رنگی آشنا شدید باید به شما بگوییم که این ورق انواع و اقسام مختلفی دارد که در این قسمت آنها را بررسی خواهیم کرد. این انواع مختلف به دلیل استفاده شدن در کاربردهای مختلف ساخته و تولید میشوند. تصمیم بر اینکه این ورق برای کاربرد شما مناسب است یا خیر باید بدانید که کاربرد خاصی میخواهید از این ورق داشته باشید یا خیر. اگر کاربرد خاصی را مدنظر داشتید باید بررسی کنید که کدام ورق میتواند در صنعت و یا حرف مورد نظر شما مناسب باشد. گفتنی است که این فلزها بر اساس نوع فلز و روش رنگ آمیزی تقسیم میشوند.با توجه به تمام این صحبتها در این قسمت برای شما چند مورد از مورد استفادهترین ورقهای رنگی را بررسی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
مدل اول:ورق فولادی گالوانیزه
یکی از انواع ورقهای فلزی پرکاربرد، ورقهای فولادی گالوانیزه هستند. این ورقها برای اینکه در برابر خوردگی محافظت سوند از یک لایه مخصوص (روی) پوشانده میشوند. همانطور که مشخص است، ورق فولادی گالوانیزه رنگ نقرهای دارد اما برای اینکه حالتع زیباتری را ه خود بگیر ممکن است تحت رنگ آمیزی قرار بگیرد. این ورق در سازههایی مانند سقف و پانلهای استفاده میشوند.
مدل دوم: ورقآلومینیوم آنودایز
این ورق که آنودایز شده هم هست جزو یکی از مدلهای ورقهای رنگی است. آنودایز فرایندی داست الکترو شیمیایی که در آن یک لایه اکسید روی سطح ورق کشیده میشود. این لایه اکسید که خدمتتان عرض کردیم ممکن است رنگی باشد و به همین دلیل یکی از انواع این ورق است. گفتنی است که ورق آلومینیومی آنودایز به دلیل اینکه یک مقاومتی در برابر خراش دارند و دوام بالایی دارند یکی از مورد استفاده ترین ورقهای رنگی هستند.
مدل سوم: ورق مس و آلیاژهای آن
ورق مسی و آلیاژهای آن که نمونههایی که بتوان مثال زد برنج و برنز هستند، برای ایجاد پتینه طبیعی پردازش و ساخته میشوند. برای کارهای معماری و یا اهدافی در جهت تزیینات از ورق مسی با رنگهای خاصی که روی ورق ایجاد میشوند استفاده میکنند.
مدل چهارم: ورق فولادی از پیش رنگ شده
ورق فولادی از پیش رنگ شده، یک نمونه ورقی است که از فولاد و یک لایه از رنگ، یعنی هر رنگی که مورد نظر مشتری یا مصرف کننده است ساخته شده و مورد استفاده هستند. رنگی که به عنوان پوشش روی ورق فلزی اعمال میشود، نقش محافظ را نیز ایفا میکند. از کاربردهایی که از این اوراق میشود میتوان به سایدینگ و استفاده در ساخت سقف اشاره کرد.
مدل پنجم: ورق آلومنیومی رنگی
یکسری از ورقهای سبک وزن و مقاوم که در کاربردهایی مانند تابلوسازی و نمای بیرونی ساختمان استفاده میشوند، ورق آلومینیومی رنگی هستند. این مورد از ورقهای آلومینیومی برای اینکه به رنگ و ظاهر مورد نظر و دلخواهی برسند با روکشهای رنگی پوشیده میشوند.
مدل ششم: MPC یا پانل کامپوزیت فلزی
این پانلها از یک ماده هسته تشکیل شده و بین دو ورق فلزی قرار گرفتهاند. در کارهایی مانند معماری از این اوراق استفاده میشود و همین دلیلی بر این است که این ورق در رنگهای مختلف موجود هستند و مورد استفاده قرار میگیرند.
مدل هفتم: استنلس استیل رنگی
ورق فولادی ضد زنگ یا استنلس استیل یکی از مدلهای ورقهای فلزی است که با روش پوشش پودری و یا PVD که همان (Physical vapor deposition) است رنگ آمیزی میشوند.مواردی از کاربردهایی که از این ورقها استفاده میشود در معماری و طراحی داخلی هستند. این موارد صورت میگیرند تا یک ظاهر جذاب و تزیینی بدست بیآید.
مدل هشتم: ورق فلزی راه راه
این ورقها در سقف و سایدینگ استفاده میشوند، که در سازههای صنعتی و تجاری و مسکونی و کشاورزی کاربرد دارند.
مدل نهم: ورق فلزی چاپی یا تزئینی
یکی دیگر از مدلهایی که در این اوراق وجود دارند، مدلهایی است که در آن الگوها و طرحهای متفاوت روی ورقها پیاده سازی میشوند. حتی در این موارد میتوان از طرحهاغ یا تصاویر سفارشی استفاده کرد. همانطور که میتوان حدس زد این ورقها در طراحی داخلی و ساخت تابلو استفاده میشوند.
مدل دهم: ورق فلزی برجسته
یک مدل ورق وجود دارد که روی سطح آن طرح و یا بافتی برجسته وجود دارد که در طراحی داخلی مورد استفاده هستند. البته شرط استفاده آنها روکشهای رنگیای است که بر سطح ورق اعمال میشود.
مدل یازدهم: ورق فلزی پانچ
یکی از مدلهای ورق فلزی، ورق فلزی پانچ شده است که در اثر عملیات پانچ به اشکال مختلف به صورت یک الگو سوراخ میشوند. البته این ورق را میتوان با یک روکش رنگی پوشاند تا در صنایع معماری و نما مورد استفاده قرار میگیرند.
در مورد اینکه شما چه نوع ورق روغنیای را باید انتخاب کنید به کاربرد شما بستگی دارد. عواملی مانند مقاومت در برابر خوردگی و دوام و ثبات رنگ در این زمینه تاثیر گذار است.
ویژگیهای ورق رنگی
همانطور که با انواع آن آشنا شدید و متوجه تنوع محصول در ورقهای رنگی شدید، باید متوجه آن شده باشید که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. دلایل دیگری بر این مورد تاثیر گذار هستند که به نوع فلزی که در این ورق رنگی استفاده شده یا فرآیند و روش رنگ آمیزی بستگی دارد. گفتنی است که کاربرد خاصی که میخواهید از این نوع ورق بدست آورید بر روش تولید و ویژگیهای آن تاثیر مستقیم دارد. در این قسمت به صورت کلی ویژگیهای این ورق را با هم بررسی خواهیم کرد:
ویژگی اول: دوام بالا
ورقهای رنگی یکسری ویژگیهایی دارند که اگر به صورت درست پوشش داده شوند و نگهداری مناسبی داشته باشند آنها حفظ میشونمد. یکی از این موارد، دوام بالا است. ورقهای رنگی در برابر خوردگی مقاوم هستند و حفاظتی را از ورق در برابر اشعه ماورا بنفش ایجاد میکنند.
ویژگی دوم: مقاومت در برابر خوردگی
ورقهای رنگی برای اینکه مقاومتشان در برابر خوردگی افزایش یابد، تحت درمانهای سطحی قرار میگیرند. به همین دلیل وقتی که مقاومت در برابر خوردگی این مواد افزایش یابد، میشود از آنها در محیطهای بیرونی استفاده کرد تا در معرض رطوبت بودن آنها مشکل ساز نشود.
ویژگی سوم: جذاب تر شدن
وقتی که به یک ورق فلزی رنگی را بیافزاییم، اگر در زمینه تزیینات و یا کارهای هنری از آن استفاده میشده، الان با رنگی که دریافت کرده جذابیت و جلوه بصری بهتر و زیبا تری را ارائه میدهد.
ویژگی چهارم: سبک وزنی
بعض از ورقهای فلزی رنگی مانند آلومینیوم سبک وزن هستند. یعنی اینکه این ورقها درهنگام نصب شدن، ساده تر نصب میشوند و با اینحال میتوانند بار سازه مورد نظر را کاهش دهند.
ویژگی پنجم: عدم نیاز به تعمیر مداوم
این نوع ورقها به دلیل اینکه یک پوشش روی آنها قرار گرفته است،مقاومت بالاتری را دریافت کردهاند و نیازی به تعمیر و مراقبت همیشگی و مداوم را ندارند. البته بهتر است برای اینکه این ورقها به صور مداوم کیفیت بالایی در کارایی خود داشته باشند، بهتر است هر چند یکبار بررسی شوند.
ویژگی ششم: قابلیت سفارشی سازی
همانطور که پیداست، میتوان این ورقها را به صورت سفارش مشتری طراحی کرد و ساخت. بر اساس سلیقه هر فرد، روش ساخت و ابعاد و اندازهها و رنگ و پرداخت ورق رنگی متفاوت است و مشتری هر سفارشی که داشته باشد میتوان روی آن اعمال کرد.
ویژگی هفتم: مقاومت در برابر آتش سوزی
در ساختمانهایی که به شدت الزامات ایمنی از جمله ایمنی در برابر آتش سوزی برای ساخت و ساز و ساکنین مهم است، از این ورقها استفاده میشود. این ورقها در برابر آتش مقاوم هستند و یک سطح مطلوب از محافظت در برابر آتش را دارا هستند.
ویژگی هشتم: استحکام
اگر در ساخ ورق رنگی، از فلزاتی مانند فولاد استفاده شود، یک استحکام بالا و یکپارچگی عالیای به ورق رنگی اضافه میشود که میتوان آنها را برای استفاده در محیطهایی که به استحکام بالا و ظرافت و زیبایی احتیالج دارند به کار گرفت.
ویژگی نهم: مقرون به صرفه بودن
ورقهای رنگی بسیار مقرون به صرفه هستند. این ورقها به دلیل استحکام بالا و و همچنین مقاومتهایی که از خود نشان میدهند، دیگر نیاز به عمیر مداوم ندارند و میتوانند یک خرید مقرون به صرفه بدون نیاز به تعمیر یا تعویض باشند.
ویژگی دهم: مقاوم بودن در اثر شرایط جوی
ورقهای فلزی رنگی به دلیل مقاومتی که دارند در برابر خوردگی یا اکسید شدن، در برابر شرایط جوی کیفیت بالا و خوبی را از خود نشان میدهند و هنگام بارش باران و برف و یا آفتاب سوزان عملکرد بی نقصی دارند.
ویژگی یازدهم: پایداری زیست محیطی
برای اینکه این ورقها ضرری را به محیط زیست نرسانند و مفید واقع شوند، با رنگ و یا پوششهایی که با محیط زیست سازگار هستند پوشیده میشوند. همین دلیل باعث میشود این ورقها یک گزینه مناسب برای صنایع تبدیل شود.
ویژگی دوازدهم: خاصیت بازتابی
اگر برای انخاب سقف یا سازه صنعتی که در آن فعالیت دارید به دنبال گزینهای میگردید که گرمای کمتری را نسبت به قبل ایجاد کند، باید ورق رنگی را انتخاب کنید. اما چرا؟ این ورقها میتوانند نور خورشید را بازتاب کنند و در کاهش گرما بسیار موفق ظاهر شوند. البته گفتنی است که این کاهش دما متعاقبا بر کاهش مصرف انرژی نیز تاثیر مستقیم میگذارد.
ویژگی سیزدهم: مقاومت شیمیایی
ورق رنگی در صورتی به مواد شیمایی و حتی آلایندهها مقاومت نشان میدهد و واکنشی صورت نمیگیرد که در نوع ورق و پوشش مورد نظر یکسری بازنگریهایی صورت بگیرد.
ویژگی چهاردهم: جذب صدا
این ورقها بر اساس ضخامت و نوع ورق قابلیت جذب کردن صدا را نیز دارند.
ویژگی پانزدهم: قابل بازیافت بودن
شاید مهم ترین و جذاب ترین ویژگی این ورق قابلیت بازیافت شدن آن است. این ورق میتواند یک انتخابی زمین دوستدانه برای حفاظت از محیط زیست تبدیل شوند.
روش تولید ورق رنگی:
در قسمتهای بالا با ویژگیها و کاربردهای ورق روغنی آشنا شدید، اما شاید برای شما سوال باشد که یک ورق با این خواص چگونه ساخته میشود. روی این نوع ورق یک پوشش رنگی یا یک پوشش خاص یا طرح اجرا میشود و ورق به شکل نهایی آن تبدیل میشود. اما این تمام ماجراست؟ خیر. تولید این ورق در عین سادگی پیچیدگیهای خاص خود را دارد که در این قسمت آنها را برای شما توضیح خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
مرحله اول: انتخاب ورق
در قسمت اول باید انتخاب کنید که میخواهی ورق رنگی شما از جنس چه فلزی باشد. انتخاب شما باید بر اساس کاربردی که میخواهید از ورق خود داشته باشید بستگی دارد و این موضوع در انتخاب شما تاثیر بسزایی دارد. فلزاتی ماننذ فولاد و استنلس استیل و مس جزو پرکاربردترین ورقهای فلزی برای ساخت انواع ورقهای رنگی هستند.
مرحله دوم: تمیزکردن سطح ورق
از بین بردن و پاک کردن آلودگی و زنگ زدگی و آماده کردن سطح ورق برای رنگ زدگی مرحله بعدی است.
مرحله سوم: یک مرحله اختیاری؛ پوشش پرایمر
اگر بخواهند چسبندگی بین فلز و پوشش رنگی که روی ورق اعمال میشود را افزایش دهند، یک پوشش به نام پوشش پرایمر را به آن میافزایند.
مرحله چهارم: روشهای رنگ پاشی
برای اینکه پوشش رنگی مورد نظر و یا رنگ مورد نظر و مورد استفاده خودمان را روی ورق فلزی بزنیم چند روش وجود دارد که در این قسمت آنها را با هم بررسی خواهیم کرد:
روش اول: با انتخاب یکی از روشها مانند اسپری کردن رنگ و رسوب الکترواستاتیکی و پوشش غلطکی رنگ روی سطح مورد نظر اعمال میشود.
روش دوم: یک روش به نام آندایزینگ که یک فرایند الکتروشیمیایی است، بعث میشود یک لایه اکسید روی سطح فلز اعمال بشود. این لایه اکسید رنگی است. البته گفتنی است که این روش برای ورقهای آلومینیومی مورد استفاده هستند.
روش سوم: برای ورقهای بزرگتر یک روش مورد استفاده است به نام پوشش کویل. در این روش رنگ از طریق غلتکها به سطح ورق اعمل میشود.
روش چهارم: اگر یادتان باشد در قسمتهای قبلی مقاله راجب PVD با هم صحبت کردیم. برای اعمال کردن پوششهای تزیینی روی سطح ورق از این روش استفاده میشود.
مرحله پنجم: خشک کردن
برای مطمعن شدن از اینکه رنگ چسبندگی مناسبی به سطح ورق دارد، ورق را میپزند و یا به اصطلاح خشک میکنند؛ این موضوع یا باعبور دادن ورق از کوره انجام میشود یا هر روشی که به نوع پوشش مرتطب باشد و به آن آسیبی نرساند. دراین مرحله متعاقبا سختی و دوام محصول نیز افزایش مییابد.
مرحله ششم: کنترل کیفیت
این مرحله یک قسمت همیشگی در تولیدات ورقهای فلزی است. در ورقهای رنگی برای اینکه از یکنواخت بودن چسبندگی و مشخصات خاص و مورد نظر در ورق اطمینان حاصل کنند، یکسری آزمایشات مربوط یا به اصطلاح کنترل کیفیت را انجام میدهند.
مرحله هفتم: برش
برای اینکه ورق را به ابعاد مورد نظر مشتری برسانند باید آن را برش دهند و اگر شکلی خاص از ورق مدنظر بود، در این مرحله صورت میگیرد.
مرحله هشتم: انبار و یا ارسال
مرحله آخر، آخرین حضور ورق در کارخانه است. برای اینکه آسیبی به رنگ روی ورق نرسد یکسری اقداماتی روی ورق انجام میدهند و در نهایت در این مرحله ورق رنگی بسته بندی و آماده ارسال یا انبار داری شود.
عوامل موثر برخواص شیمیایی ورق رنگی:
با توجه به نوع فلز و پوشش اعمال شده و کاربردی که از ورق انتظار میورد، خواص شیمایی و متعاقبا مکانی ورق تحت تاثیر قرار میگیرد و تغییر میکند. البته در این زمینه عملیاتهای شیمیایی که در فرایند رنگ آمیزی روی ورق اعمال میشوند نیز تاثیر گذار هستند. اما ما سعی کردیم تا به صورت کلی خواص شیمیایی ورقهای رنگی را برای شما در این قسمت بررسی کنیم. امیدواریم که این قسمت مفید واقع شود و بر روی اطلاعات شما از ورق روغنی تاثیر بسزا و خوبی داشته باشد.
مورد اول: چسبندگی
چسبندگی رنگ بر روی ورق فلزی یعنی اینکه دست نخورده باقی ماندن رنگ و پوسته پوسته نشدن آن یک امر طولانی مدت باشد. در چسبندگی عواملی مانند خواص شیمیایی رنگ یا پوشش اعمال شده تاسیر بسزایی دارد.
مورد دوم: ایجاد مقاومت
پوشش یا رنگی که بر سطح ورق فلزی اعمال میشود باید یک عنصر مقاومتی در برابر خوردگی باشد تا از ورق فلزی در برابر این آسیب مراقبت کند. اما چه چیزهایی بر این مقاومت تاثیر گذارند؟ موادی که در ساخت رنگ یا پوشش بکار رفته اند و فرایندی که پوشش روی سطح اعمال شده است.
مورد سوم: نوع فلز
یکی دیگر از عواملی که بر خواص شیمیایی ورقهای رنگی تاثیرگذار هستند و تاثیری که دارند به صورت مستقیم است، نوع ورق فلزی است. برای مثال ورقهای فولاد و آلومینیوم و مس مقاومت در برابر خوردگی و واکنش پذیری و هدایت الکتریکی دارند که بر خواص شیمیایی ورق تاثر گذار است.
مورد چهارم: نوع پوشش
پوششهایی که روی سطح ورق انجام میشوند از جمله رنگ، آنودایر، آبکاری و غیره تا ورق به رنگ مورد نظر برسد یکی از اصلی ترین عوامل تاثیر گذار بر خواص شیمیایی ورق است.
مورد پنجم: ترکیب شیمیاییای که پوشش دارا است
ترکیب شیمیایی هر پوششی با دیگری متفاوت خواهد بود. مثلا پوشش آنودایز شامل یک لایه اکسید است که باعث رنگ گرفتن آن میشود و پوشش رنگی شامل رنگدانه و مواد افزودنی است.
مورد ششم: تاثیر بر محیط زیست
از آنجا که بعضی از مواد پوشش ممکن است حاوی vocs یا مواد افزودنی خطرناک باشند، مواد شیمیایی که در فرایند رنگ آمیزی مورد استفاده قرار میگیرند باید مورد بررسی قرار بگیرند تا اطمینان حاصل شود که خطری را برای محیط زیست در بر ندارند.
مورد هفتم: دست نخورده باقی ماندن رنگ
دست نخورده باقی ماندن رنگ یک عنصر مهم تاثیر گذار بر خواص شیمیایی ورق رنگی است که رنگ در معرض واکنشهای شیمیایی مورد تغییر قرار نگیرد.
مورد هشتم: پایداری شیمیایی
اینکه یک ورق پایداری شیمیایی داشته باشد و با مواد اسیدی واکنش ندهد خیلی عنصر مهمی است، زیرا باعث میشود رنگ ثابت باقی بماند.
مورد نهم: مقاوم بودن در برابر اشعه ماورا بنفش
اگر در خاطر داشته باشید، گفتیم که ورقهای رنگی نور خورشی را بازتاب میکنند. اما جگونه؟ ترکیب شیمیایی یک روکش بر این توانایی ورق رنگی اثر گذار است و باعث میشود ورق در برابر اشعه ماورا بنفش از خود مقاومت نشان دهد و گرمای کمتری تولید شود و ورق در طول زمان دچار خرابی خاصی نشود.
مورد دهم: سازگار بودن از لحاظ شیمیایی
سازگار بودن ورق رنگی از نظر شیمیایی با موادی که با آنها در تماس است مانند درزگیر و چسب بسیار مهم و حیاتی است و بر خواص شیمیایی ورق تاثیر گذار است.
مورد یازدهم: نیاز به تعمیر
بسته به خاصیت شیمیایی که پوشش یک ورق رنگی ممکن است دارا باشد یا به تعمیر مربت و پشت سر هم نیاز دارد یا به رسیدگی مداوم نیازی ندارد. ورقهای رنگی اکثرا با توجه به خواص شیمیایی خود به رسیدگی مداوم نیازی ندارند.
مورد دوازدهم: تحت تاثیر بودن دمای بالا
در اینکه ممکن است ورق رنگی تحت تاثیر دمای بالا باشد شکی نیست. خاصیتهای شیمیایی یک ورق رنگی و پوشش آن بر این مورد تاثیر گذار است و این خواص باید پایداری ورق در برابر دمای بالا را تضمین کنند.
ورق رنگی
همانطور که در ابتدای مقاله به شما گفتیم، ورقهای فلزی انواع و اقسام مختلفی دارد که هرکدام دارای یکسری خواص و ویژگیهای خاص و مربوط به خود هستند که در زمینههای مختلف کاربرد دارند و مورد استفاده هستند. ورقهای رنگی یکی از مدلهای ورقهای رنگی هستند که برای افزایش خواص و مقاومت در برابر خوردگی تحت اعمال یکسری پوششها یا رنگ کاری قرار میگیرند تا به رنگ مورد نظر و خواصی که ذکر شد برسند. در این مقاله سعی کردیم تمام عوامل تاثیر گذار بر خواص شیمیایی و فیزیکی و همچنین ویژگیهای مهم این ورق و کاربردهای آن را خدمتتان بگوییم تا در این زمینه اطلاعات بیشتری را بدست آورید. گفتنی است که تیم آهن کاسپین سعی بر این دارد تا این ورق را با بهترین کیفیت و قیمت را برای شما عرضه کند تا بتواند رضایت شما مشتریان عزیز را داشته باشد. امیدواریم که مطالب گفته شده مفید فایده واقع شده باشد. با تشکر
سوالات شما
ورق فلزی در واقع یکی از محصولاتی است که امروزه در صنایع مورد استفاده قرار میگیرد و از فلزات گوناگون با ویژگیهای گوناگون ساخته شده است.
ورق رنگی یک ورق فلزی است که به منطور محافظت بیشتر از سطح ورق و زیبا تر شدن به حالت رنگی در آمده است و ممکن است در امور هنری و معماری مورد استفاده قرار بگیرد.
۱- ورق فولادی گالوانیزه
۲- ورق آلومینیوم آنودایز
۳-ورق مس
۴- ورق فولادی از پیش رنگ شده
۵- ورق آلومینیومی رنگی
۶- mpc
۷- استنلس استیل رنگی
۸- ورق فلزی راه راه
۹- ورق فلزی چاپی
و غیره جز انواع ورقهای رنگی هستند
یک مدل ورق فلزی که روی سطح آن طرح یا بافتی برجسته وجود دارد که از آن در طراحی داخلی استفاده میشود.
یک نوع ورق فلزی که از آن در سقف و سایدینگ استفاده میشود و در سازههای صنعتی و تجاری و کشاورزی کاربرد دارند.
۱- دوام بالا
۲- مقاومت در برابر خوردگی
۳- جذابیت بالا
۴- سبک وزنی
۵- عدم نیاز به تعمیر
۶- قابلیت سفارشی سازی
۷- مقاومت در برابر آتش سوزی
۸- استحکام
خاصیت بازتابی ورق رنگی چگونه است؟
این ورق یک خاصیت دارد که به همین دلیل از آن برای ساخت سقف ساختمانها استفاده میشود تا بتواند نور خورشید را بازتاب کند تا گرمای کتری به ساختمان برسد و در نتیجه هوای داخل خنک تر شود.
آیا ورق رنگی خاصیت جذب صدا دارد؟
بله این ورق دارای این خاصیت است و بر اساس ضخامت و نوع ورق قابلیت جذب صدا را دارد که برای کاربردهای مورد نیاز از آن استفاده میشود.
۱- انتخاب ورق
۲- تمیز کردن سطح ورق
۳- پوشش پرایمز که اختیاری است
۴- روکش های رنگ پاشی
۵- خشک کردن
۶- کنترل کیفیت
۷- برش
۸- انبار یا ارسال
مرحله خشک کردن ورق رنگی چگونه انجام میشود؟
این مرحله برای این صورت میگیرد که مطمعن شوند رنگ و سطح ورق چسبندگی مناسبی دارد، ورق را میپزند یا به اصطلاح خشک میکنند. این موضوع با عبور ورق از کوره صورت میگیرد.
در تولید هر ورقی برای اینکه از درست بودن مشخصات ورق با سفارش و دارا بودن استانداردهای مورد نیاز اطمینان حاصل کنند، ورق را در طی آزمایشاتی مورد بررسی قرار میدهند.
چه عواملی بر خواص شیمیایی ورق تاثر گذار هستند؟
۱- چسبندگی
۲- ایجاد مقاومت
۳- نوع فلز
۴- نوع پوشش
۵- ترکیب شیمیایی پوشش
۶- تاثیر بر محیط زیست
۷- دست نخورده باقی ماندن رنگ
۸- پایداری شیمیایی و چندین عامل دیگر که در مثاله توضیح داده شده.
عدم نیاز به تعمیر ورق رنگی یعنی چه؟
ورقهای رنگی طوری و ساخته شده اند که با روکشی که دارند یک مقاومت و دوام غالی به ورق اضافه میکنند و این موضوع باهث میشود این ورق نیازی به رسیدگی و تعمیر مداوم نداشته باشد.
ورق رنگی چه خواص مکانیکی دارد؟
قدرت تسلیم بالا
ازدیاد طول
سختی بالا
مدول الاستیسیته مطلوب
استحکام کششی و چقرمگی خوب
به مقاومت یک ماده در برابر ترک خوردگی چقرمگی میگویند. در ورقهای رنگی در کارهای سازه ای مورد استفاده قرار میگیرند که این خاصیت یک نکته بسیار مثبت برای صنعتگران این عرصه است.