ورق فلزی و انواع آن قرن هاست که عضو جدایی ناپذیر زندگی انسان ها شده است و دیگر نمیتوان بدون فلز زندگی آسانی داشت. صنایع مختلف، ساخت و ساز، حمل و نقل، سرگرمی و مصارف زینتی جزو انواع مصارف ورق های مختلف فلزی است.ساخته شدن فلز آنقدر اتفاق عظیمی را رقم زد که آن دوره را به یکی از نقاط عطف تاریخ تبدیل کرد. همانطور که میدانید ورق های فلزی انواع مختلفی دارند و در ابعاد و اشکال و مدل های مختلفی تولید میشوند. در این مقاله به ورق سیاه خواهیم پرداخت و به طور مفصل درباره آن صحبت خواهیم کرد.
به نقل از سایت nirutavan.com :
ورق فلزی یکی از پرکاربردترین محصولاتی است که نقش بسیار پر رنگی در زندگی ما دارد. از ورق های فلزی در صنایع، ساختمان ها و تجهیزات مختلف استفاده می شود. ورق فلزی نیمه تمام در صنعت طیف وسیعی از محصولات را پوشش می دهد. ورق های فلزی را می توان بر اساس ضخامت و جنس آن طبقه بندی کرد. البته این مقوله با توجه به تعداد زیاد کارخانه های ورق فلزی در دنیا و استانداردهای متعدد ساخت آن ها قابل تغییر است.
ورق ها به ۲ صورت تولید میشوند. نورد سرد و نورد گرم.
ورق فلز چیست؟
ورق فلز، فلزی است که به صورت صنعتی به قطعات نازک و مسطح تبدیل شده است. یکی از مواد اولیه مورد استفاده در فلزکاری ورق فلز است که می توان آن را خم کرد و به اشکال مختلف برش داد. انواع ورق فلزی ۶ نوع است که هر کدام از این ها خواص خاصی دارند که در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
وسایل آشپزخانه، درب، قایق، بدنه خودرو، سیستم های آبیاری و زهکشی، نرده های محافظ، صندوق های پستی، سقف، ناودان، تزئینات، مخازن، سیستم های تهویه، هود، کارد و چنگال، لوله ها، کابینت ها، سیستم های نگهدارنده و غیره مواردی هستند که اغلب از ورق فلز ساخته می شوند.
چرا ورق فلزی مهم است؟
آهن وقتی با مواد دیگر ادقام میشوند خواص جدید و بیشتری را پیدا میکند که بسته به نحوه گرم یا سرد شدن آن است. چه چیزی باعث فرایند تولید آن بهبود بیابد؟ این موضوع به دلیل درخواست بالای مردم و نیاز های آن ها به ورق بود. ساخت این وسیله به دلیل مشقت و سخت بودن نولید آن و تکنیکهای مختلف به نوعی هنر تبدیل شده است که به بالاترین سطح مهارت نیاز دارد. امروزه ساخت این محصول یکی از پرکاربردترین تکنیک های ساخت است. پیشرفتهای فنی متعددی که در صنایعی مانند هواپیما، الکترونیک، پزشکی، حملونقل، لوازم الکترونیکی مصرفی و غیره شاهد بودهایم، همه به تولید این محصول بستگی دارد و به همین دلیل است که میگوییم اگر آن تولید نمیشد زندگی انسان ها بسیار سخت میشد.
آهن زندگی انسان را تغییر داد
انسان ها هزاران سال پیش توانستند کار با آهن را یاد بگیرند. این عنصر هزاران سال بعد در نقطه عطف خود یعنی تولید فولاد قرار گرفت. فولاد در تجهیزات ساختمانی، لوازم خانگی و کاربردهای مکانیکی و برق استفاده می شود. فولاد یک آلیاژ آهن است که به این معنی است که آهن جزء اصلی آن است. یعنی آهن است که جزو اصلی و جدایی ناپذیر صنایع مختلف است. در تولید فولاد یک یا چند فلز آلیاژی به آهن اضافه می شود تا مواد جدیدی با خواصی متفاوت از آهن به تنهایی ایجاد شود.
ورق سیاه چیست؟
ورق فلزی سیاه به ورق فلزی اطلاق می شود که با روکش سیاه پوشانده شده یا تحت پوشش قرار گرفته است. این پوشش معمولاً از طریق فرآیندی به نام پوشش پودری اعمال می شود که شامل اعمال یک لایه پودر خشک بر روی سطح فلز و سپس حرارت دادن آن برای ایجاد یک پوشش بادوام و محافظ است.
پرداخت مشکی روی ورق فلزی اهداف دلایل مختلفی دارد که به آن میپردازیم:
۱) جذابیت زیبایی شناختی ایجاد می کند و ظاهری براق و مدرن به فلز می دهد.
۲) با عمل به عنوان یک مانع بین سطح فلز و محیط خارجی، از فلز در برابر خوردگی و زنگ زدگی محافظت می کند. این امر به ویژه در کاربردهای خارج از منزل که فلز ممکن است در معرض رطوبت، رطوبت یا سایر عناصر خشن قرار گیرد، اهمیت دارد.
۳) علاوه بر ویژگی های کاربردی و محافظتی، ورق فلزی مشکی می تواند برای کاربردهای مختلفی استفاده شود. معمولاً در صنعت خودروسازی برای قطعات و پانل ها و همچنین در ساخت و ساز برای سقف سازی، چشمک زن و عناصر تزئینی استفاده می شود. این قطعه در لوازم خانگی، مبلمان و ماشین آلات صنعتی نیز دیده می شود.
توجه به این نکته ضروری است که اصطلاح “ورق سیاه” یک توصیف کلی است و خواص و ترکیب خاص ممکن است بسته به نوع فلز (مانند فولاد، آلومینیوم یا فولاد ضد زنگ) و روش پوشش مورد استفاده متفاوت باشد.
انواع ورق سیاه
این محصول علاوه بر مدل های st37، st52، st44 و ورق پانچ سیاه،چند مدل مختلف دیگر نیز دارد که در این قسمت به تعدای از آن ها خواهیم پرداخت.
۱) فولاد ضد زنگ: فولاد ضد زنگ به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و جذابیت زیبایی شناخته شده است. ورق فلزی از جنس استنلس استیل مشکی با اعمال اکسیداسیون مشکی روی سطح به دست می آید که در نتیجه ظاهری تیره و براق به دست می آید. این مدل معمولاً در لوازم خانگی، میزها و عناصر تزئینی استفاده می شود.
۲) فولاد کربن: فولاد کربنی به دلیل استحکام، دوام و مقرون به صرفه بودن، انتخاب محبوبی برای ورق فلز مشکی است. این مدل اغلب در ساخت و ساز، خودرو و کاربردهای صنعتی استفاده می شود. پوشش رنگ مشکی معمولاً از طریق فرآیندهای پوشش پودری یا رنگ آمیزی به دست می آید.
۳) آلومینیوم: آلومینیوم یک ماده سبک وزن و مقاوم در برابر خوردگی است. این مدل اغلب از طریق آندایز کردن به دست می آید که شامل ایجاد یک لایه اکسیدی بادوام بر روی سطح آلومینیوم است. این مدل معمولاً در کاربردهای معماری، تابلوسازی و الکترونیک استفاده می شود.
۴) فولاد گالوانیزه: فولاد گالوانیزه با یک لایه روی پوشانده شده است تا مقاومت آن در برابر خوردگی افزایش یابد. این مدل با اعمال پوشش پودری مشکی روی سطح گالوانیزه ایجاد می شود. معمولاً در سقفها، نردهها و سازههای فضای باز استفاده میشود.
البته یک نوع از این محصولات وجود دارد که علت اندازه برشی که دارند بسیار نازک هستند. این مدل ها فویل یا برگه نامیده میشوند. قطعات ضخیم تر از ۶ میلی متر نیز در رده فولاد ساختمانی قرار میگیرند. ضخامت های متفاوتی از ورق های فلزی وجود دارد و برای استفاده های مختلف در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
روش های اندازه گیری ضخامت ورق سیاه
در تولیدات این محصول یک دستگاهی به نام rool slitter وجود دارد. این دستگاه قطعات بزرگ آهن را به صفحات کوچک تر و کویل تبدیل میکند. روش های اندازه گیری ضخامت ورق های فلزی در دنیا تقریبا یکی است و بر حسب میلی متر این کار را انجام میدهند ولی تفاوت هایی نیز وجود دارد. یکی از این تفاوت ها را در کشور آمریکا میتوانید ببینید. آمریکایی ها برای اندازه گیری ضخامت تولیدات خود یک واحد اندازه گیری به نام گیج (gauge) را ابداع کردند. gauge یک واحد اندازه گیری غیر خطی برای اندازه گیری ورق های فلزی است و هر چه که این عدد بزرگ تر باشد ضخامت فلز نازک تر و کمتر است. ضخامت گیج ورق های استیل از ۳۰ تا ۷ متغیر است. گفتنی است که ضخامت مدل های آهنی با مدل های الومنیومی و مسی متفاوت است.
انواع حالت های ورق سیاه
تمام پیشرفت هایی که در زمینه های صنعتی مختلف در قسمت های ساخت و تولید هواپیما، الکترونیک، حمل و نقل، پزشکی، لوازم الکترونیکی مصرفی و غیره شاهد بودیم همه و همه به تولیدات ورق های فلزی بستگی داشت. پس میشود گفت که استفاده از آن در هر صنعتی مهم و حیاتی است روش های ساخت آن از این قبیل هستند:
برش، آهنگری، نورد، خمش، مونتاژ، مهندسی، جوشکاری، ترمز، مهر زنی، اتوماسیون لیزری، پرچ کردن، پانچ و غیره همه روشها و تکنیکهای ساخت و ساز فلز است که این مدل ها در کارخانه های ورق سیاه سمنان، ورق سیاه گیلان، ورق اکسین، ورق سیاه کاویان، ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان، ورق سیاه فولاد صبا
نیز تو.لید میشوند. این روش های تولید بسیار حساس هستند و دقت بالایی را می طلبند. مواد مورد استفاده برای ساخت آن بسیار متنوع است. ویژگی هایی که در آن ها مهم هستند عبارتند از: استحکام، رسانایی، سختی، مفهوم پذیری و مقاومت در برابر خوردگی.
ورق سیاه چگونه ساخته میشود؟
اعمال یک پوشش مشکی بر سطح ورق فلزی این فرآیند را عملی میکند. بسته به نوع فلز، روش ها و تکنیک های کاربردی برای انجام این کار وجود دارد. در این قسمت روش های مختلف این کار را بررسی می کنیم:
۱. پوشش پودری: پوشش پودری روشی محبوب و بسیار رایج برای این کار است. در این فرآیند، یک ماده پوشش پودری خشک بر روی سطح فلز ریخته می شود. پودر شامل ذرات ریز آسیاب شده است که معمولاً حاوی رنگدانه ها، رزین ها و مواد افزودنی است. سپس ذرات حرارت داده می شود و باعث می شود ذرات پودر و تشکیل یک پوشش محافظ و تزئینی می شود. این پوشش بادوام، مقاوم در برابر تراشیده شدن است.
۲. رنگ آمیزی: رنگ کردن روش دیگری است که برای ایجاد رنگ مشکی روی آن است. این کار شامل مواد رنگی بر روی سطح فلز با استفاده از تکنیک های مختلف مانند پاشیدن، برس زدن یا غوطه وری است. پس از رنگ، نیاز به خشک شدن دارد که می توان از طریق گرما یا خشک شدن هوا تسریع کرد. پوشش رنگ مشکی بدست آمده از خوردگی هم محافظت می کند.
- اکسیداسیون: آنودایز یک فرایند اکسیداسیون است که برای رنگ کردن آن استفاده میشود. آنودایز کردن شامل ایجاد یک لایه اکسید کنترل شده بر روی سطح ورق فلزی است. این لایه را می توان با استفاده از رنگ های ارگانیک مشکی رنگ کرد تا به رنگ دلخواه رسید. لایه اکسید مشکی نه تنها یک روکش تزئینی ایجاد می کند، بلکه مقاومت در برابر خوردگی و دوام فلز را نیز افزایش می دهد.
البته این روش ها بسته به نوع فلز و پرداخت صورت گرفته روی آن متفاوت باشند.
ویژگی های ورق سیاه
این محصولات به علت ویژگی های مناسبی که دارند بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. خاصیت های بالایی که این ورق دارد باعث متمایز شدن آن شده است. نسبت های مورد نظر از آن که مدنظر ماست به لطف روش نورد گرم امکان پذیر شده است.
در این لیست تعدادی از ویژگی های این ورق را خدمتتان خواهیم گفت:
۱) جذابیت و زیبایی: یکی از بارزترین ویژگی های آن، ظاهر شیک و مدرن آن است که نظر بسیاری را به خود جلب می کند. روکش مشکی رنگی از ظرافت را به ورق فلزی می کند و آن را به انتخابی قابل اعتماد و محبوب برای تزئینی تبدیل می کند.
۲) مقاوم در برابر خوردگی: پوشش مشکی روی ورق فلزی یک محافظ عالی برابر خوردگی و زنگ زدگی است. این امر به ویژه در محیط های مرطوب که در آن فلزات در معرض رطوبت و عناصر جوی قرار می گیرند که می تواند در طول زمان باعث خرابی آن ها شود، بسیار مهم است. پس میتوان حدس زد در شهرهایی مانند گیلان بیشتر از آن استفاده میکنند.
۳) دوام: پوششی که روی آن قرار میگیرد بسیار با دوام و مستحکم است. فرقی ندارد این پوشش، پوشش پودری، رنگ یا لایه آنودایز شده باشد. این روکش ها برای مقاومت در برابر سایش، ضربه و قرار گرفتن در معرض رطوبت و دیگر شرایط مختلف طراحی شده اند.
۴) کارایی بالا: این ورق استفاده های زیادی در صنعت و کاربرد های مرتبط با آن دارد. در ساخت قطعات خودرو، معماری و از تولید لوازم خانگی گرفته تا تولید ماشین آلات صنعتی، کارایی آن باعث شده است که برای انجام کارهای کاربردی و صنعتی و تزئینی مناسب است.
دیگر مشخصات این محصول:
۵) دارای مقاومت بالا در برابر حرارت: این نوع ورق مقاوت بالایی در برابر حرارت دارد ولی این موضوع بستگی به نوع پوشش استفاده شده در آن دارد. در قسمت هایی مانند اجزای موتور خودرو یا تجهیزات صنعتی که ممکن است در معرض دمای بالا قرار بگیرند بسیار مناسب است.
۶) تعمیر و نگهداری از آن راحت است: پوششی که روی آن قرار میگیرد جذاب است و نگهداری آن نسبتاً آسان است. تمیز کردن و رسیدگی درست طراوت آن را نگه میدارد به مخصوصا زمانی که از آن در یک فضای باز و با دیدی گسترده از آن استفاده شود.
۷) مراقب محیط زیست: روش هایی که برای پوشش ورق سیاه استفاده میشود، مانند پوشش پودری و آنودایز، بسیار برای محیط زیست و حفاظت از آن مناسب هستند.
۸) طیف گسترده ای از مواد و کمک به ساخت بهتر: این محصول را می توان با استفاده از مواد ی مانند فولاد کربن، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، و غیره تولید کرد. این امر باعث باز بودن دست تولید کننده در انتخاب مواد مناسب بر اساس عواملی مانند استحکام، وزن و مقاومت در برابر خوردگی می شود.
۹) مناسب برای طراحی داخلی: از آنجایی که این ورق یک رنگ جذاب و طراحی ظریفی را در بر دارد آن را به گزینه ای محبوب برای پروژه های معماری و طراحی داخلی تبدیل کند.
ورق سیاه ۲ میل
یکی از پرکاربردترین موارد در خرید این ورق، ورق سیاه با ضخامت ۲ میل است. این مورد در ابعاد مساوی، وزن های مختلی دارند. شاید بپرسید که چرا؟ مگر ضخامت آن یکسان نیست پس چرا در وزن های مختلف؟
وزن ورق سیاه ۲ میل بسته به نوع فلز آن، ابعاد و اندازه و چگالی هر فلز متفاوت است.
بیایید با هم یک فلز رایج در ورق سازی فلزی را با هم بررسی کنیم: فلز فولاد. وزن ورق سیاه فولادی ۲ میل بسته به اندازه ورق متفاوت است. فرض کنید ما ورقی با اندازه استاندارد ۱۲۰ در ۲۴۰ کار می کنیم، محاسبه وزن به صورت زیر انجام میشود:
۱) ضخامت را بر حسب متر تعیین کنید: ۲ mil برابر با ۰.۰۰۲ متر است.
۲) مساحت کل سطح را بر حسب اینچ مربع محاسبه کنید: ۱۲۰سانتی متر ضرب در ۲۴۰ سانتی متر که میشود ۴۶۰۸ متر مربع است.
۳) برای یافتن حجم بر حسب متر مکعب، مساحت سطح را در ضخامت ضرب کنید: ۴۶۰۸ متر مربع ضرب در ۰.۰۰۲ متر برابر است با ۹.۲۱۶ مترمکعب.
۴) حجم با استفاده از چگالی آن فلز به وزن تبدیل میشود. با ضرب حجم در چگالی وزن بدست می آید:وزن ورق ۲ میل سیاه فولاد در اندازه های گفته شده برابر است با : ۱.۱۸ کیلوگرم است.
به خاطر داشته باشید که این محاسبه مختص فولاد است و اندازه ورق استاندارد را در نظر می گیرد. محاسبه وزن برای فلزات دیگر یا اندازه های مختلف ورق نیاز به استفاده از چگالی و ابعاد مربوطه دارد.
تاریخچه تولید ورق سیاه
تاریخچه این محصول با پیشرفت تکنیک های فلزکاری و استفاده از پوشش ها برای افزایش ظاهر و خواص فلزات درارتباط است و زمان خیلی خاصی نمیتوان به تولید آن اختصاص داد. پوشش فلزات، از جمله ورق، برای اهداف حفاظتی یا زیبا نگه داشتن آن به قرن ها قبل برمی گردد. تمدن مصر و رومی از روش های مختلفی برای اعمال پوشش روی فلزات استفاده می کردند. به عنوان مثال، اکسید آهن سیاه یا مگنتیت معمولاً برای ایجاد پوشش سیاه روی آهن و فولاد استفاده می شد. این لایه هم فلز را زیبا میکند و هم در برابر زنگ زدگی مقاوم است.
با گذشت زمان و پیشرفتی که در علم صورت گرفت روش های پوشش دهی متفاوت تر و بروز تر و بهتری ابداع شد. پیشرفت فرایند تولید فلزات در قرن ۱۹ و ۲۰ باعث شد پیشرفت در این زمینه سرعت بگیرد. همچنین روش های شیمیایی مختلف، مانند انواع مختلف پتینه کاری، برای ایجاد پوشش های سیاه روی فلزات به کار گرفته شد.
نقطه عطفی که در تولید آن میشود به آن اشاره کرد ورود پوشش پودری به فرایند تولید آن در قرن ۲۰ میلادی است. در روش پوشش پودری یک پوشش با دوام و یکنواخت است که بر روی فلزات قرار میگیرد. همانطور که گفتیم این روش شامل پاشش الکترواستاتیک پودر خشک بر روی سطح فلز است و بعد از آن فلز در معرض حرارت قرار میگیرد.
تاریخچه این ورق بسته به منطقه و صنعت متفاوت باشد. در بعضی از نقاط دنیا این ورق در یک زمان خاص تولید شده و در نقطه دیگری از جهان در یک زمان خاص دیگر تولید شده است. نیاز به حفاظت در برابر خوردگی، جذابیت زیباییشناختی و غیره باعث توسعه روش های پوشش دهی آن شده است.
ورق سیاه
ورق سیاه همان ورق فلز است که با روشهای مختلف آن را به رنگ سیاه در میاورند. این روش ها عبارتند از پوشش یا پاشش پودری، رنگ آمیزی، اکسیداسیون که در اکسیداسیون از فرایند آنودایز استفاده میشود. دلایل تولید این محصول عبارتند جلوگیری از خط و خش، افزودن مقاومت و افزودن زیبایی و ظرافت در طراحی. البته که با تبدیل شدن یک ورق به ورق سیاه ویژگی هایی اعم از کارایی بالا، مقاوم شدن در برابر حرارت، مراقبت از محیط زیست، استفاده شدن برای طراحی داخلی و غیره را اضافه کرد. تیم آهن کاسپین امیدوار است که مطالبی که خدمتتان گفتیم برای شما مفید واقع شده باشد و از این مقاله راضی بوده باشید. آهن کاسپین به شما اطمینان میدهد که میتوانید این محصول را با بهترین کیفیت و قیمت از ما دریافت کنید و از آن برای صنایع و امور دیگر خود بهترین استفاده را ببرید.
سوالات شما
این محصول ورق فلزی است که برای زیبایی، ظرافت، محافظت از خط و خش و اکسید شدن با روش های مختلفی به رنگ مشکی در می آید.
مدل های st44، st52، st37 و علاوه بر این ها، ورق های سیاه فولاد کربن، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، گالوانیزه و غیره از مدل هایی هستند که میشود برای شما از نمونه های آن نام برد.
از کاربرد های آن میتوان وسایل آشپزخانه، درب، ساخت قایق، بدنه خودرو، سیستم های آبیاری، نرده های کحافظ، سقف، ناودان، تزئینات، مخازن، سیستم های تهویه و غیره را نام برد که زندگی انسان ها را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است.
این وسیله در واقع پوششی است که روی ورق های فلز های مختلف قرار میگیرد و از آن ها در برابر آسیب چلوگیری میکند و آن ها را شیک و با ظرافت تر جلوه میدهد.
همچنین ورق سیاه در طراحی های داخلی، ساخت قطعات خودرو، معماری، تولید لوازم خانگی، اجزای موتور و تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
از ویژگی های آن میتوان به گسترده بودن طیف فلز های آن، کارایی بالا در زمینه های مختلف، دوام عالی در برابر ضربات و شکستگی و خط و خش، مقاومت در برابر خوردگی و اکسید شدن و غیره پرداخت.
در اکثر نقاط جهان ضخامت ورق فلزی با میلی متر اندازه گیری میشود اما در ایالات متحده از gauge یا عدد گیج برای تعیین ضخامت استفاده میشود. هر چه عدد گیج کوچکتر باشد ضخامت ورق کمتر است.
این مدل به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و جذابیت زیبایی بالایی که دارد شناخته میشود. جنس آن استنلس استیل است و با اعمال اکسیداسیون سیاه سطح به دست میآید. کاربرد آن در لوازم خانگی و عناصر تزئینی استفاده میشود.
فولاد کربن به خاطر استحکام و دوام و مقرون به صرفه بودن زبان زد است. این مدل اغلب ساخت و ساز، خودرو و کارهای صنعتی مورد استفاده است. و همچنین رنگ مشکی آن طریق پوشش پودری یا رنگ آمیزی به دست میآید.
فلزی که به صورت صنعتی به قطعات نازک و مسطح تبدیل شده است و انواع گوناگونی از فلز های مختلف را دارا است را ورق میگویند.
ورق استنلس استیل، آلومینیوم، نورد سرد، مس، ورق از قبل آبکاری شده و ورق سیاه.
به علت اینکه پیشرفت های متعدد در صنعت از جمله در صنایعی مانند هواپیما، پزشکی، حمل و نقل، لوازم الکترونیکی مصرفی همه و همه به تولید و پیشرفت در تولید آن وابسته است.
این کار با روش های پاشدن رنگ، برس زدن، غوطه وری در رنگ انجام میشود. بعد از انجام رنگ آمیزی باید رنگ بر اثر هوا خوردن یا قرار گرفتن زیر نور آفتاب خسک شود تا کار شما تمام شود.
اکسیداسیون آنودایز برای مشکی کردن ورق فلزی استفاده میشود. این کار یعنی یک لایه اکسید کنترل شده ایجاد کنید و با استفاده از رنگ های ارگانیک سیاه رنگ کنید. در این فرآیند، یک ماده پوشش پودری خشک بر روی سطح فلز ریخته می شود.
این روش محبوب ترین و شایع ترین روش تولید ورق سیاه است. این پودر شامل ذرات ریز آسیاب شده است که معمولاً حاوی رنگدانه ها، رزین ها و مواد افزودنی است. سپس ذرات حرارت داده می شود و باعث می شود ذرات پودر و تشکیل یک پوشش محافظ و تزئینی می شود.
سایز های ورق سیاه عبارتند از: ۱۰۰۰*۲۰۰۰
۱۲۵۰*۲۵۰۰
و همچنین پرکاربردترین ضخامت آن، ورق ۲ میل است ولی شما در هز اندازه ای که دلخواهتان باشد میتوانید تهیه کنید.
قیمت ورق سیاه ۲ میل بر حسب اندازه و ابعاد و جنس فلز و چگالی آن فلز متفاوت است و قیمت های مختلفی را شامل میشود ک در این مقاله روش محاسبه قیمت ورق ۲ میل را خدمتتان عرض کردیم.